- Utenkelig at en robot kommer til å lage mat til oss i nær fremtid

Skvulp: Årets beste typografi, hvordan skape fornøyde app-brukere, glassmorphism, Salesforce kjøper Slack, norsk gondol-logo-baluba og årets beste oppfinnelser. 🌊

Det mest interessante vi har lest denne uken er Eric Jangs tekst om hva roboter egentlig synes er vanskelig:

De har blitt flinke til å spille sjakk og forstå engelsk, men de er stort sett sjanseløse i møte med alt av helt vanlige, trivielle gjøremål.

Som å åpne en pakke dadler. Jang analyserer hvilke evner mennesket benytter for å fikle løs godsakene fra en liten plastpose, og finner at det kreves 14 rimelige komplekse handlinger for å klare oppgaven.

Prosessen krever et intuitivt samspill mellom finmotorikk og sanseapparatet, og en robot vil streve voldsomt med de aller fleste stegene.

… det får meg til å tenke tilbake på et Skvulp fra tidligere i høst, der jeg klaget min nød over at kunstig intelligens appliseres på smarthus-teknologi, som slår av og på lys og musikk for oss, mens det er å skifte sengetøy og ta ut av oppvaskmaskinen vi egentlig vil ha hjelp til. Jang har en video om akkurat det også, lenger ned i teksten.

Konklusjonen er at fysisk virkelighet er mye vanskeligere å operere i enn det teoretiske domenet kunstig intelligens gjerne boltrer seg i nå.

Jang mener det er utenkelig at en robot kommer til å lage mat til oss i nær fremtid, i hvert fall med hardwaren som er på markedet nå.

Men målet om en generell robot, det bør fortsatt blinke der, langt i det fjerne.

10 favoritter denne uken

  1. Monotype Type Champions 2020
  2. Glassmorphism. Jepp, sjekk det ut!
  3. What I learned about UX writing from a British prog drummer and David Lynch
  4. What keeps users happy on an app?
  5. Commission proposes measures to boost data sharing and support European data spaces. TL;DR (kanskje ikke hele tittelen engang?): Mennesker og selskaper i Europa, som velger å dele data, skal være trygge på at dataen behandles i tråd med europeiske verdier.
  6. Når vi “sjekker mobilen” er det kun én av ti ganger fordi vi har fått et varsel. Resten av interaksjonene/avbrytelsene styrer vi helt selv. Fersk forskning.
  7. 9 popular GitHub repos for every web developer
  8. Lockdown takes ecommerce to 40 percent of retail
  9. Salesforce buys Slack in a $27.7B megadeal
  10. Logo, logo, logo … Voss Gondol tapte i retten — får ikke lenger bruke egen logo fordi den ligner på Loen Skylifts logo + Why your designer won’t make the logo bigger

Fint og morsomt