Tor-Henning fra Dabladet til Statnett: - Viktig med samfunnsnyttig jobb

inn/ut: Skal være med å bygge opp et helt nytt fagmiljø. 👋

Tor-Henning Ueland går fra å være utvikler og "redaksjonell hacker" i Dagbladet, til å jobbe for Statnett. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Tor-Henning Ueland går fra å være utvikler og "redaksjonell hacker" i Dagbladet, til å jobbe for Statnett. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Tor-Henning Ueland går fra å være utvikler og "redaksjonell hacker" i Dagbladet, til å jobbe for Statnett.

- Det å ha en samfunnsnyttig jobb er viktig for meg, så nå når jeg i tillegg får muligheten til å være med å bygge et fagmiljø hos Statnett, var det en såpass spennende mulighet at den måtte jeg bare hoppe på, sier Ueland i en inn/ut-melding til kode24.

Ueland er 35 år gammel, har en bachelorgrad fra NITH og jobba hos Lovdata før han begynte i Dagbladet.

Ser Ueland kjent ut for deg, har du kanskje sett han som gjest i sjølvaste kode24-timen.

GraphDB og Kafka

- I Statnett skal han være en del av et fagmiljø med interne utviklere, og han skal være med på å bygge dette fagmiljøet. Vi har tidligere brukt bare innleide utviklere, men nå skal vi også ha en andel internt ansatte, forteller Uelands nye sjef, avdelingsleder Tore Skjulstad Bryhni i Statnett.

- Han vil i første omgang jobbe i et team som lager en felles referansemodell som skal holde orden på data om høyspentnettet i Norge slik at vi kan gjøre beregninger på denne i sanntid. En god kombinasjon av backend med GraphDB og Kafka og en litt mer lettbent frontend som kan lage gode visualiseringer slik at elkraft-ingeniørene våre ser alle data de trenger på en god måte.

Nytt fagmiljø

I tillegg til å være utvikler skal altså Ueland hjelpe Statnett med å bygge opp et solid utviklermiljø innomhus. Blant annet ved å vurdere jobbsøkere.

- Målet er å ha omtrent 30 interne utviklere som skal bidra ut i produktteam eller prosjekter. En fjerdedel av dem er allerede på plass, men vi kommer til å rekruttere jevnt i minst 12 måneder til. Vi tror at dette faglige fellesskapet skal gjøre at vi lager bedre software enn de innleide teamene gjør alene. Vi vil fortsatt bruke mange innleide utviklere, men de vil jobbe sammen med de interne, sier Bryhni.

- Jeg er overbevist om at Tor-Henning vil bli en viktig brikke i dette arbeidet. Han er en fyr som bryr seg og han er faglig sterk. Vi trenger folk som tør å stikke nesa borti andres saker, men som gjør det på en hyggelig måte. Han er ikke en som bare peker på hva som er galt, men kan samtidig hjelpe til med å finne riktige løsninger. Det er en viktig egenskap for oss.