Redux skrevet om til TypeScript

ForrigeUke: Dan søker hjelp, Markbåge braindumper, Redux skrives om og Chakra gjenfødes.

📸: James Pond / Unsplash
📸: James Pond / Unsplash Vis mer

Dette var uken for valgkampinnspurt 😅, en imponerende en-hånds pol ⚾ og kreativ bruk av spisepinner.

Og 172 481 ting skjedde i React-verdenen!

En oppsummerende tweet

Hvis du ikke er up to speed på absolutt alle navn i React-sfæren, så kan jeg informere om at Tyler McGinnis er en hyggelig type. Han har laget en haug med kurs (som anbefales varmt av veldig mange), og er en flink læremester.

Han prøvde seg på kunstverket det er å oppsummere de mest brukte hooksa i én og samme tweet — og lykkes veldig bra med det!

Av og til er det veldig forfriskende å se folk klare å oppsummere noe relativt komplekst på 280 tegn, istedenfor å skrive et helt kurs om det. Han har riktignok også skrevet et helt kurs om det, men det er en annen sak. Bravo til unge Tyler!

Dan trenger litt hjelp

React Native er på vei ut med den nye hot-reloading featuren “fast refresh”, og oss web-folk sikler stadig mer på raskere og mer stabil hot reloading av appene våre.

Heldigvis er vi ikke så langt unna. Dan Abramov har outlinet en implementasjonssmørbrødliste man kan gå løs på — om man tør. Det krever nok endel dype Webpack og Parcel-skills — men det er definitivt mulig å prøve seg på!

Om man gir det et forsøk eller ei, kan det være spennende å se hva unge Abramov anbefaler oss å gjøre.

Seb Markbåge braindumper litt

På tross av hvor mye skryt Hooks har fått, har det vært en del diskusjon om hvorvidt dette nye paradigmet er den riktige veien fremover for React. Closures er vanskelige å forstå, mener noen (okei, mange).

Den-syvende-far-i-React-huset Sebastian Markbåge har kommet med litt svar på tiltale i form av en liten Gist braindump:

Det er alltid spennende å se hva den ellers litt tilbaketrukne sjefsarkitekten bak React har å si, og spesielt når det kommer til hva fremtidens frontend er bygget på. Så sett av noen minutter og les hele greia. Jeg kan også anbefale denne Reddit-tråden, der en god del gode motargumenter blir presentert.

Redux er skrevet om til TypeScript

På tross av at Redux-maintainer Mark Eriksson har vært ganske krass mot TypeScript på Twitter før, ser det nå ut til at vinden har vendt. Nå er nemlig hele Redux skrevet om til TypeScript!

Kombinasjonen Redux og TypeScript er ganske populært på våre prosjekter i Bekk, og om dette kan føre til enda bedre integrasjoner og typesikkerhet, er jo det bare bra. Og om omskrivningen førte til færre bugs i selve implementasjonen, er jo det en real bonus!

Et nytt designsystem blir (gjen)født

Det finnes en haug med komponentbibliotek der ute, og samtlige mener de er aller beste. Da kan det være greit å få med seg noen React-kjendiser på laget når man skal lansere!

Chakra (gjenfødsel, get it?) er et nytt komponentbibliotek som ser ganske lovende ut uansett hvem som endorser det — med fine APIer, stor bredde og full mulighet til å redesigne litt

Slike komponentbibliotek er kanskje ikke det beste hvis man skal lage et stort komponentbibliotek ute hos større kunder, men perfekt for små prosjekter og hobby-arbeid. Ta en titt på chakra-ui.com.

Alle videoen fra React Rally er ute

Jada, vi postet noe om dette i forrige uke også, men nå har de ansvarlige delt opp livestreamen i passe lange deler, og lagt ut de forskjellige talksa i en playlist! Dette gjør det nok enklere for mange å finne en talk å se mens de momser i seg lunsjen.

Nicole Sullivan (https://twitter.com/stubbornella) at React Rally 2019 Vis mer

Jeg så f.eks. Kent C. Dodds sin talk om feller man kan gå i med React Hook mens jeg gafla ned sånn 4–5 wieners til middag, og angrer egentlig kun på den siste pølsen. Talken var i alle fall top notch.

Det var det vi hadde for deg i dag. Tusen takk for at du til stadighet leser helt ned — det gjør en React-fan glad. Sees neste uke!