Nå kommer de virkelige smartbyene

Skvulp: Googles smartby i Toronto, dark mode-problemer, fargekontrast-myter, gridets historie, det viktigste fra Microsoft Ignite, AI som ikke herper miljøet, Workplace light, 4-dagersuken. Her er ukas beste saker!

📸: Emilie Berget
📸: Emilie Berget Vis mer

Temaet “smartbyer” har bare gitt små utslag på Skvulps radar så langt.

Det kan endre seg fremover, nå som Google/Alphabet-eide Sidewalk Labs kan være i ferd med å bygge en stor smartby langs vannkanten i Toronto.

Smarte byer skal være mer miljøvennlige, tilrettelegge for sømløs transport og regulere energibruk, helsevesen, skoler, søppel og kriminalitet etter beste evne.

Songdo i Sør-Korea er regnet som verdens smarteste by, men det har ikke akkurat vært rift om å flytte dit (selv om den figurerer i bakgrunnen av alles favoritt-musikkvideo Gangnam Style) — dette ifølge ABC Nyheter, som tidligere i høst skrev en interessant sak om smartbyer.

Smartby-termonologien gir kun mening når utgangspunktet er at byen måler/overvåker (velg selv) innbyggernes adferd. Smart-bydelen som planlegges i Toronto kommer selvsagt utstyrt med negative konsekvenser for dem som velger å ikke dele dataene sine med Alphabet

10 gode om design og teknologi

  1. Pen webside fra Interaction Design Lab i Bern
  2. - Har universell utforming noe med demokrati å gjøre?
  3. Brukerinnsiktsfeller og hvordan du unngår dem
  4. Dark mode ser bra ut, men gjør det deg godt?
  5. The myths of color contrast accessibility
  6. Microsofts Azure Quantum, en kvantecomputer i skyen
  7. Gridets historie
  8. The gradual design system: How we built Slack Kit
  9. Design annotations that will make your developers happy
  10. Microsoft used a laser to encode “Superman” on a piece of glass

Business og samfunn

Arbeidsliv

Vi testet ut Facebook Workplace her i Making Waves, men landet tilbake på Slack etter flere måneders helhjertet testing. Var Workplace for rotete for våre behov? Nå har Facebook lansert en gruppe-tjeneste myntet på samarbeid med kolleger; “Workplace light”, om du vil.

Medier

Fint og morsomt