Lær Kidsa Koding lanserer hjemme­kodeklubben

Sliter du med å få ro på hjemmekontoret? Simen Sommerfeldt mener han har løsningen!

På grunn av korona-viruset får ikke kodeklubber gjennomført samlingene sine. Nå har Lær Kidsa Koding løsningen klar. 📸: Lise Bulling Bratberg
På grunn av korona-viruset får ikke kodeklubber gjennomført samlingene sine. Nå har Lær Kidsa Koding løsningen klar. 📸: Lise Bulling Bratberg Vis mer

Lær Kidsa Koding har over 200 kodeklubber i hele landet. Bevegelsen er også en aktiv pådriver og medspiller i å få innført koding i skolen.

Korona-epidemien gir bevegelsen og samfunnet nye utfordringer: Skolene får ikke undervist elevene i klasserom, kodeklubbene kan ikke lenger avvikles på som fysiske møteplasser, og mammaer og pappaer sliter med å få ro på hjemmekontoret.

«Korona-epidemien gir bevegelsen og samfunnet nye utfordringer.»

En gruppe bestående av Tobias Dahl, Helge Astad, Carl Myrland, Trond Nyland, Herdis Moldøen, Torgeir Waterhouse og Simen Sommerfeldt tenkte derfor:

Dette må vi gjøre noe med!

Slik fungerer hjemmekodeklubb

Lær Kidsa Koding har allerede mange gode oppgaver i samlingen, på oppgaver.kidsakoder.no. Mange av disse er relativt enkle å komme i gang med, så dette handler mye om å komme med tips for hvordan en skal komme i gang, og hvordan man kan gjennomføre opplegget.

Om barna har kode-erfaring fra før, er det mulig å finne oppgaver med stigende vanskelighetsgrad. Hvem vet: Kanskje de ender oppe med å kode egne spill til smartmobiler, eller få seg en karriere innen IT?

Med dette bakteppet lanserer vi i Lær Kidsa Koding hjemmekodeklubben. Opplegget kan brukes av både skoler og foreldre: Lærere kan hente oppgaver der og gi i hjemmelekse til elevene, og foreldre kan arrangere kodeklubb for kidsa sine.

Hjemmekodeklubben er i sin spede begynnelse, og vil bli utvidet etterhvert som vi får anledning og bidrag.

Det er viktig å understreke at foreldrene ikke trenger å være programmerer for å sette i gang med dette. De grunnleggende oppgavene er selvforklarende, og alt som trengs er at du går gjennom dem en gang for deg selv før du tar med kidsa.

Oppfordring til leserne

Her er noen av fordelene med hjemmekodeklubben:

  • Det er en lavterskel, hyggelig og lærerik aktivitet som kan bryte monotonien
  • Det blir lettere å ha hjemmekontor! Vi erfarer at når barna får morsomme kode-oppgaver, blir de veldig oppslukt, og kan sitte og pusle i timevis
  • Den krever veldig lite utstyr: En PC eller et nettbrett er nok!
  • Vi lærer kidsa koding, og forbereder dem på fremtiden!

Noen kodeklubber har også benyttet anledningen til å ha samlinger på nett. Vi jobber med å samle inn oppskrifter, slik at dette skal kunne gjennomføres av flere kodeklubber og skoleklasser.

Nå har vi et par oppfordringer til kode24 sine lesere: