Lær deg Webpack og Parcel med createapp.dev

ForrigeUke: Fast Refresh erstatter Hot Reload i React Native, Router har fått hooks og nytt verktøy lærer deg Webpack.

📸: Atish Sewmangel / Unsplash
📸: Atish Sewmangel / Unsplash Vis mer

Dette var uken for søte muse-hatter 🎩, en fantastisk historiefortelling om togskinner 🛤 og noen litt pågående kameler 🐪.

Og 16 101 ting skjedde i React-verdenen!

React 16.10.0

React kom forrige uke ut med sin tiende minor-oppdatering til React 16, som forøvrig fylte to år i går. Det var ingen store nye features denne gangen, men en god del bugs som ble squasha.

Du kan lese changeloggen her.

React Router har fått hooks

Litt mer spenstige nyheter på React Router-fronten — React Training slapp endelig den etterlengtede nye versjonen av React Router — 5.1.0 — med hooks!

«Jeg er åpenbart superfan av denne versjonen.»

Denne API-endringen gjør at du kan begynne å slette withRouter HOC-ene dine, og heller bytte dem ut med useParams , useLocation og en rekke andre praktiske hooks som gjør appen din lettere å forstå seg på.

I tillegg har man begynt migrasjonen vekk fra å måtte spesifisere hvilken komponent som skal rendres med <Router component={MinRoute} />. Nå kan du sende inn routen du vil ha rendret via children istedenfor! Det gjør det mye lettere å sende inn egne props, for eksempel.

Jeg er åpenbart superfan av denne versjonen, men gjør opp din egen mening ved å lese den offisielle bloggposten her:

React Native ute med Fast Refresh

Det har faktisk vært litt av en uke hos Facebook — denne uken kom de også ut med en ny major-versjon av React Native! I denne utgaven debuterer den lenge etterlengtede oppdaterings-featuren “Fast Refresh”, som er en total omskrivning av Hot Reloading.

Dette kjenner jeg at jeg gleder meg til å teste ut! Les bloggposten her.

Lær deg Webpack og Parcel med createapp.dev

Jeg snublet over en utrolig snasen webside her om dagen. På createapp.dev kan man nemlig bruke et finurlig designet grensesnitt til å sette sammen en ganske komplett Webpack- eller Parcel-config!

I tillegg til å gi deg en nedlastbar config-fil, forklarer den deg også litt hva som skjer underveis, slik at man føler seg komfortabel med å gjøre endringer i den genererte konfigurasjonsfila etterpå (når man trenger enda en feature). Det irriterer meg litt at jeg ikke kom på denne ideen først.

Det er forøvrig en svenske som har laget dette — Jakob Lind — så gi han gjerne en follow eller en hyggelig kommentar på Twitter om du vil. 😍

Snik deg til litt avanserte Hooks

Har du lyst til å lære deg litt avanserte hooks-teknikker, uten å måtte betale for det? Vel, den alltid like gavmilde Kent C. Dodds holder dyre, betalte workshops, men open-sourcer selve oppgavesettet så hele verden kan i alle fall prøve seg på egenhånd.

Det kan du også! Ta en titt på GitHub-repoet her.

Det var det vi hadde denne uken. Ikke en dårlig uke å være i React-nyheter-gamet, om jeg skal si det selv. Sees igjen neste uke!