Kan det gjøres i React Native?

ForrigeUke: Gjenskap effekter i React Native, se tilstanden til Javascript og les enda mer om React Hooks.

📸: Pexels
📸: Pexels Vis mer

Dette var uken vi fikk artige uttalelser om synkende skip 🚢, det brant voldsomt i California 🔥 og ingen klarte å vinne i sjakk ♛. Og et båtlass med ting skjedde i React-verdenen!

Are you hooked?

Det er mye snakk om React Hooks om dagen, og selv om det fortsatt foreløpig kun er tilgjengelig i React 16.7-alpha stopper ikke det folk fra å lage artikler, podcasts og videoer om det nye APIet.

Alle er ikke nødvendigvis positive eller overbevist. Sjefstryne på React-teamet Seb Markbåge har satt seg ned og svart i RFC-en (Request For Comments). Dette er langlesning, så sett deg godt til rette før du begynner.

Live-koding

Kent C. Dodds hadde et foredrag under GDG Salt Lake DevFest. Der forklarer han først hva Hooks gjør, og etterpå sammenligner han hvordan en app kan skrives i “tradisjonell” React og med React Hooks med litt live-koding.

Hooks-prat

Wes Bos og Scott Tolinskis podcast Syntax hvor de snakker om de forskjellige typene av Hooks, hva de løser og hvordan de kan brukes. Hør episoden her.

Podcastserien tar også for seg andre ting enn React, blant annet om å støtte eldre nettlesere, hvordan man kan samarbeide med designere og generelt hvordan bli en bedre kollega.

React Podcast

Mens vi er inne på podcaster er det en ny episode av React Podcast ute, nummer 28 i serien. I episoden intervjues Jason Lengstorf, Developer advocatei Gatsby, om Gatsby og hvorfor det bra, om GraphQL og om hvordan holde seg produktiv i en hektisk hverdag med mange forstyrrelser.

Webpack-news

Webpack er ute med en ny minor-versjon som erstatter uglify-es med terser som standard-komprimerer, da uglify-es ikke vedlikeholdes lenger.

Hvordan er egentlig tilstanden til JavaScript?

The State of JavaScript, en årlig undersøkelse blant utviklere, har kommet med årets tilstandsrapport. Rapporten viser trendene og populariteten til rammeverkene og bibliotekene basert på svar fra 20 000 utviklere. Kun 202 av disse svarene kommer fra Norge, altså bare 1%. Når det kommer til tilstanden av React er det 64,5% totalt som har prøvd React og liker det, men hvis man ser på de norske svarene ligger dette tallet på 70.3%.

Ta en kikk selv og kos deg med de flotte visuelle fremstillingene av svarene i årets rapport.

Kan det gjøres i React Native?

William Candillon tar for seg i sin kanal på YouTube hvordan kule effekter fra kjente apper kan lages med React Native. I videoen under tar han for seg Snapchat Discovery, men du kan for eksempel også lære å lage Tinder swipe-effekten eller Instagram stories.

video

Testing, 1, 2, 3

Kent C. Dodds er ikke bare aktiv på scenen, han har også blogget om vanlige feil man gjør når man tester. Enten du tester mye eller lite er det alltid fint med en oppfriskning.

Det var alt for nå! Takk for at du tok deg tid til å lese 🙌 og jeg setter stor pris på hvis du legger igjen en klapp eller to 👋