- Hva vi overlater til kunstig intelligens er en av vår tids viktigste diskusjoner

Skvulp: Det Amazon egentlig tjener penger på, AI vs. designere og utviklere, 4 triks for historiefortelling, Elkjøps kundeklubb runder millionen og tegnsettingens historie. 🌊

Denne uken har det dukket opp et par interessante artikler som blant annet berører samspillet med designere, teknologer og kunstig intelligens:

Samtidig har The Guardian bedt en robot om å forfatte en artikkel om seg selv, og resultatet er, tja, om ikke skremmende, så i hvert fall tankevekkende:

«Hvilke oppgaver vi overlater til kunstig intelligens er en av vår tids viktigste diskusjoner.»

Hvilke oppgaver vi overlater til kunstig intelligens er en av vår tids viktigste diskusjoner. Mange oppgaver vil det være ukontroversielt å la en robot håndtere, mens oppgavene som innebærer verdivalg trenger en kontinuerlig debatt.

Hvem skal den selvkjørende bilen beskytte? Hvem sikrer at den nye selvlærende appen ikke er proppfull av bias det er vanskelig å identifisere, langt mindre avlære?

Beslektet lesestoff:

10 favoritter denne uken

  1. Don’t draw the UI, draw the priority
  2. Design workshops are killing your design
  3. - Fremtidens applikasjoner er basert på en hendelsesbasert arkitektur
  4. The secret sauce to elevating your design: storytelling in 4 different ways
  5. Designsystemer har skapt større avstand mellom designere og utviklere, hevder Ethan Marcotte
  6. Things I learned to become a senior software engineer
  7. Top live video streaming tools of 2020
  8. Elkjøps kundeklubb har rundet 1 million medlemmer
  9. Ben Evans ser nærmere på regnskapene til Amazon, i et forsøk på å løse det store mysteriet: Hvilke deler av Amazon er egentlig lønnsomme?
  10. I serien mysterier: — Uforståelig hvordan karakterene har blitt til. Ref. forrige Skvulp og IB-karakterer satt av ikke-transparent algoritme

Fint og morsomt