Enda et Moment.js-alternativ: spacetime

ForrigeUke: ES2021, søkemotor for Javascript-operatorer, Chonky 2.0, Styled Components-praksis og spacetime. ✨

- Etter at moment kasta inn årene, har det vært mange spennende utfordrere på dato-biblioteksiden. 📸: <a href="https://unsplash.com/@kimdonkey?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Manki Kim</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/lego-watch?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
- Etter at moment kasta inn årene, har det vært mange spennende utfordrere på dato-biblioteksiden. 📸: Manki Kim on Unsplash Vis mer

Dette var uken USA valgte ny president, man kunne øve seg på å ikke komme inn på klubben 🔈 og noen fikk en fransklekse de sent vil glemme.

Og 76 343 332 ting skjedde i frontend-verdenen!

Nyheter i ES2021

Siden 2015, har JavaScript fått dreisen på smidig utvikling, og kommer hvert år med nye features og syntaks.

Den helt ukjente (for meg), men sikkert veldig flinke Sambat Lim har skrevet en veldig fin oppsummering av hva vi kan forvente oss til neste år!

Her er det mye moro i vente, men jeg tror nok min favoritt er replaceAll -funksjonen for strings! Hva er din?

Søkemotor for JavaScript-operatorer!

Har du noen gang prøvd å google en operator i JavaScript? Det er helt umulig! Hvordan skal man søke på + liksom? Helt umulig.

Heldigvis har smartere mennesker enn meg tenkt på en løsning — en helt egen søkemotor for JavaScript-operatorer!

Her får du gode forklaringer på alle operatorer og spesialtegn JavaScript har å by på, og en skikkelig fin brukeropplevelse i tillegg!

Nytt datobibliotek!

Etter at moment kasta inn årene, har det vært mange spennende utfordrere på dato-biblioteksiden. Min favoritt er date-fns, men luxor og det nye Intl-API-et har også fått mye hype.

Nå kommer det en ny utfordrer med et kult navn — nemlig spacetime!

Det prøver å være et lettvekts alternativ, med et moment-lignende API og annen snacks, så det kan være verdt å gi et forsøk på neste prosjekt!

Chonky 🦛

Har du lett etter den perfekte filutforskeren skrevet i React? Ikke jeg heller.

Men om behovet skulle melde seg, har det populære biblioteket Chonky kommet ut i ny 2.0 versjon!

Her gjenskapes opplevelsen av filutforskeren til Windows eller Finder for OSX, som sikkert er praktisk om du skal lage et intranett-lignende system med egne filområder. Eller noe.

Best practices for Styled Components

CSS-in-JS blir stadig mer populært, men hva er egentlig den “riktige” måten å gjøre ting på? Det var det noen som spurte Reddit, og om hen fikk svar!

Her får du mange gode tips til hvordan du kan strukturere opp filer, hvor de styla komponentene dine burde ligge, og hva slags API du burde gi dem. Verdt en titt om du driver med styled-components til vanlig!

Dett var dett! Denne uken var åpenbart mest valg og ikke så mye frontend-nytt — men det var jo litt som skjedde allikevel. Du får surfe litt på bølgen av nyheter fra de to siste ukenes nyheter 😅

Sees neste uke!