Dan Abramov lanserer ny side: whatthefuck.is

forrigeUke: AI-generert design, Adobes React Spectrum og introduksjon til React Router 6.

Det er jo sommer ☀️ ️ 📸: Corey Agopian / Unsplash.
Det er jo sommer ☀️ ️ 📸: Corey Agopian / Unsplash. Vis mer

Dette var uken for revolusjonerende innsikt om nattmat 🧆, hunder som er til å spise opp 🐶, og en synlig budsjettsmell 📉! Og 472 020 ting skjedde i frontend-verden!

Adobes React Spectrum, Aria & Stately

Adobe adresserer behovet for responsive & accessible web design med sin ferske lansering til React: Nye biblioteker for å forenkle designsystemet! Her kan man enten benytte seg av komponenter fra det komplette designsystemet til Adobe (🌈 Spectrum), eller ta fatt i byggeklossene deres med hooks for universell utforming (♿️ Aria), og state management (👑 Stately).

Universelt utformet og responsivt design er dessverre ikke alltid høyest prioritert dersom man har lite tid og ressurser, derfor er vi veldig glade når noen tar ansvar for å forenkle denne jobben! Aria står nok for Accessible Rich Internet Applications, og er nok ikke en ode til den beryktede fonten. 📝

AI-generert design

Skulle du ikke av og til ønske du bare kunne skrive rett frem hvilket design du ønsker deg, for så å få det ferdige designet direkte inn i Figma? I så fall er drømmen din kanskje nærmere enn du skulle tro! 😲 Jordan Singer viste nemlig for noen dager siden frem en Figma-plugin han har kalt “Designer” som skal gjøre nettopp dette. Her tas det inn en beskrivende tekst om designet man ser for seg, og tilbake får man et AI-generert design klart til bruk 😎 Sjekk ut eksempelet hans i dette innlegget:

whatthefuck.is

React-guru Dan Abramov forklarer kompliserte ting til oss 😍 Sannheten er at man aldri kan få nok av gode forklaringer! Det lille side-prosjektet skal bli en slags ordbok for begreper innenfor datavitenskap og front-end, og første kandidat ut er 🥁 closures! Her er det bare å legge igjen et bokmerke hvis du er fan av pedagogiske forklaringer over tekniske docs.

Slik som "What the fuck is closure?".

Introduksjon til React Router 6

React Router 6 er like rundt hjørnet, så hva passer vel bedre enn en god introduksjon til dette? Carl Rippon har laget en detaljert guide til hvordan man tar React Router 6 i bruk, og den kan være verdt å få med seg. Her beskrives det meste du trenger for å komme i gang, og det påpekes noen viktige forskjeller fra tidligere versjoner.

En forskjell er for eksempel at Routes tar over for Switch, og skal være smartere i matchingen av en path. Videre er det nå muligheter for å bruke hooks til navigasjon ved hjelp av den nye useNavigate-hooken. Denne tar inn en path og returnerer en funksjon som vil sette i gang navigasjonen. Det er nå også mulig med nøstede layouts med Route-elementer. Dette og mye annet spennende i React Router 6 kan du sjekke ut her.

Dett var dett for nu! Vi håper dere synes noe av dette var like interessant som oss! Au revoir👋