Atle og Øyvind til Epinova: - Starta med QBasic

inn/ut: Møt Øyvind Nordkvelle og Atle Jaabæk, som liker koding, snowboard og dansing. 👋

Atle Jaabæk og Øyvind Nordkvelle starter hos Epinova. 📸: Epinova
Atle Jaabæk og Øyvind Nordkvelle starter hos Epinova. 📸: Epinova Vis mer

Epinova melder om to nye ansettelser.

Øyvind Nordkvelle har flytta til Oslo for å starte som utvikler i selskapet.

Nordkvelle kommer fra Travelport/Dolphin Dynamics, der han utvikla programvare for reisebransjen, ifølge en inn/ut-melding til kode24.

- Jeg har jobba samme sted siden 2001, og vært alene i Norge de siste seks årene, sier Nordkvelle.

- Så å jobbe med andre bransjer og ha kollegaer her i Oslo, er noe jeg gleder meg til.

Starta med QBasic

Nordkvelle begynte med koding tidlig på 90-tallet, melder hans nye arbeidsgiver.

- Noen av spillene som var inkludert i DOS hadde også inkludert kildekode i QBasic, så begynte å endre på dem, forteller han.

- Øyvind er en gammel traver i utviklingsfaget. Han har holdt seg faglig oppdatert på tross for at han lenge har jobbet i et lite fagmiljø før han startet hos oss. Rammene ligger til rette for at han, om mulig, blir enda skarpere når han starter hos oss med det stort fagmiljø rundt seg, hevder Kristian Borg, CTO i Epinova, i inn/ut-meldinga.

Nordkvelle har ikke noen spesielle preferanser om rammeverk, men liker visst å "finne ut av hvordan ting fungerer internt". Hos Epinova skal han jobbe mye med EpiServer, C# og .NET.

- Jeg er glad i metoder som reflection og code generation og liker å lære meg nye programmeringsspråk, sier utvikleren, som på fritida liker å reise, stå snowboard og brygge og/eller smake på håndverksøl.

Fra kjemi til kode

Epinovas andre ansettelse heter Atle Jaabæk.

Han kommer nylig fra Quesnay AS, der han har jobbet med backendutvikling i C# de siste tre årene. Han er mye erfaring fra prosjekter rettet mot nettbank og back-office systemer for mindre banker.

«Jeg savnet gode rutiner rundt det å sparre med kollegaer.»

- Jeg ønsket å jobbe i et selskap der det var høyt fokus på faglig samarbeid. Jeg savnet gode rutiner rundt det å sparre med kollegaer for å få feedback på arbeidet mitt. Jeg skjønte fort at Epinova var et slikt sted tidlig i intervjuprosessen, ut ifra hvordan de jobber med blant annet code reviews og at det er lav terskel for å ta kontakt med kollegaer, forteller Jaabæk i inn/ut-meldinga.

Jaabæk har en mastergrad i kjemi fra UiO, men havna altså i en utviklerrolle.

- Jeg har alltid likt data og mens jeg egentlig studerte kjemi, innpasset jeg så mange informatikkfag som det var anledning til. Informatikk var mye morsommere, og jeg endte til slutt med en bachelor i informatikk i tillegg til kjemigraden. Det var også mange småprosjekter underveis, skrevet i Python, forteller Jaabæk.

Molekyler og dansing

Som hjelp til masteroppgaven har Jaabæk også utviklet et eget program som basert på data fra NMR-spektere genererer molekylstrukturer, hva nå enn det betyr, “bare for å bevise at det var mulig”, som han sier.

- En del professorer var negative til dette. De mente det ikke var mulig, for da hadde andre gjort det før. Så da lagde jeg programmet, for å bevise at det gikk an, forteller han.

- Atle imponerte oss med i intervjuprosessen med meget god kodeoppgave. Han har de tekniske kvalitetene vi ser etter hos en utvikler, sier CTO Kristian Borg i Epinova.

- Fritiden min bruker jeg gjerne på programmering, dans eller friluft, legger Jaabæk til, og hevder at de fleste i danseklubben ved UiO var nettopp informatikkstutenter.