- Apple leder ikke an i utviklingen

Skvulp: Alt om Apples nye produkter, VWs nye logo og Schibsteds nye profil.

📸: Emilie Berget
📸: Emilie Berget Vis mer

Denne uken avviklet Apple sitt årlige lanseringsevent i Cupertino. Selskapet lanserte tre iPhone 11-versjoner, en ny Watch og vi fikk ferske nyheter om den nært forestående spillplattformen Arcade — der Apple bruker et norsk spill for å promotere tjenesten.

Du ryddet ikke kalenderen for å få med deg dette du heller, nei? Apple leverer stadig bedre produkter — alle er enige om det — men selskapet leder ikke lenger an i den globale teknologiske utviklingen. Eller, som Cherlynn Low i Engadget så treffende formulerer det:

It’s been a long time since Apple’s surprised the industry with a fresh idea that’s made us all go, “Wow, why didn’t anyone think of this before?”

Men er det så farlig, da? Neppe. For de fleste er det herlig at all teknologien bare virker, og stadig blir litt bedre. Fra et brukerperspektiv er det ikke viktig at det er Apple som innoverer først. De som er sultne på visjoner og wow-faktor kan uansett kose seg med Elon Musk, sant?

… eller den rivende, fascinerende og litt foruroligende utviklingen innen deepfakes (ref. forrige Skvulp). Facebook og Microsoft backer nå en konkurranse som skal bidra til at vitenskapen holder tritt med utviklingen.

***

… og kanskje, kanskje slår Apple tilbake når vi minst venter det!

10 gode om design og teknologi

  1. Volkswagen har fått ny logo
  2. Schibsted har fått ny identitet (designet av vårt søsterselskap Bold)
  3. Skeptical designers are good designers
  4. The importance of setting up your design work before you present it
  5. 3 UX details for designing user-friendly “compare” tools
  6. 26 Google ranking factors ranked
  7. The race to create a perfect lie detector — and the dangers of succeeding
  8. How to learn D3.js
  9. The 22 Innovation By Design award winners that are reshaping our world
  10. The most popular programming languages on Stack Overflow since September 2008

Business

Hvis jeg sier “PSD2”, hva ser du for deg? Kanskje den søte, lille roboten i StarWars? PSD2 er EUs nye betalingstjenestedirektiv, og en interessant konsekvens er at banker må åpne seg mot tredjeparter.

«Hvis jeg sier PSD2, hva ser du for deg? Kanskje den søte, lille roboten i Star Wars?»

Her om dagen inviterte Sbanken meg til å se kontoene mine i andre banker når jeg er innlogget hos Sbanken — utvilsomt nyttig, selv om min andre bank ikke er klar for dette helt ennå … Vi har hørt mye om fintech, og nå kan det faktisk bli spennende fremover. Har du gode ideer kan du delta på Fintech Idea Jam 25. september.

Samfunn

Arbeidsliv

Medier

Fint og morsomt