Å velge tema i editoren sin er ikke et spørsmål om liv og død. Det er langt viktigere enn som så. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Å velge tema i editoren sin er ikke et spørsmål om liv og død. Det er langt viktigere enn som så. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Temaene norske utviklere elsker

kode24s lesere viser deg hva du bør installere i editoren.

Ifølge spørreundersøkelsen vår, Kodeløkka, er VS Code Norges mest populære editor. Etterfulgt av blant annet Visual Studio, IntelliJ, Atom og Sublime.

Men hvilket tema bør du bruke?

Det er høyst subjektivt. Da vi spurte Facebook-følgerne våre om de ville ha mørk eller lys kode24, for eksempel, ble resultatet nesten nøyaktig 50/50. Nettopp derfor har også kode24 to temaer; et mørkt, og et lyst.

Men temaer begrenser seg selvfølgelig ikke bare til mørk eller lys bakgrunn. Farger på syntaks, hvordan selve editoren ser ut og det aller meste annet kan nå skreddersys.

kode24 spurte derfor norske utviklere i Kodeløkka-undersøkelsen hvilke temaer de selv bruker. Da det finnes tusenvis ble det stort sprik i svarene, men vi har kokt svarene ned til denne topplista:

Én ting er sikkert: Norske utviklere ser ut til å elske mørke temaer. Her får du alle i topplista, slik de ser ut i VS Code:

#1: Darcula

image: Temaene norske utviklere elsker

Dette er et mørkt tema, som navnet tilsier, med mange oransje nyanser. Må ikke forveksles med Dracula, som kommer lenger ned på lista.

Finnes til en rekke programmer som NetBeans, VIM, VS Code og Emacs.

#2: Material Theme

image: Temaene norske utviklere elsker

Tar Material-formspråket til Google inn i editoren din, og finnes i flere varianter, som både lyst og mørkt tema.

Tilgjengelig i blant annet JetBrains løsninger som IntelliJ IDEA og WebStorm, samt VS Code, Sublime og VS Code.

#3: Dracula

image: Temaene norske utviklere elsker

Dracula, altså ikke Darcula, er et mørkt tema med pastellaktig syntaks, og en blålig, mørk bakgrunn.

Skaperen Zeno Rocha har gitt ut temaet til blant annet både meldingsklienter og editorer, som Vim, Sublime, Xcode, Atom, VS Code og Notepad++.

#4: Solarized Dark

image: Temaene norske utviklere elsker

Solarized er en fargepalett fra Ethan Schoonover, og finnes som tema i ulike versjoner, blant annet det populære Solarized Dark.

Solarized Dark finner du til blant annet VS Code, Eclipse og Atom.

#5: One Dark Pro

image: Temaene norske utviklere elsker

Denne tar utgangspunkt i Atoms standardtema One Dark, som altså er et mørk tema.

Finnes til blant annet VS Code, IntelliJ IDEA, PhpStorm, PyCharm, WebStorm.

De mest nedlastede temaene til VS Code. Dette inkluderer også ikonpakker, som vi ikke har spurt norske utviklere om. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
De mest nedlastede temaene til VS Code. Dette inkluderer også ikonpakker, som vi ikke har spurt norske utviklere om. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Mest populære temaer globalt

Norske utviklere skiller seg ikke voldsomt ut fra utviklere globalt. Når vi ser på topplista i for eksempel VS Code, over temaene som er mest lastet ned, ser lista slik ut:

  1. One Dark Pro
  2. Material Theme
  3. Dracula
  4. Atom One Dark
  5. Winter is Coming

Hvilket tema bruker du? Eller kanskje du synes hele tema-hysteriet er heller meningsløst? Rop ut under artikkelen!