Vinnerne av kode24s julekalender 2024: «Schmaker godt!»

Viljar Grimstad Bliksvær ble årets hovedvinner, mens Evidi stakk av med lagseieren - etter disking av jukselag.

Evidi tok turen innom kode24s julekalender-lansering på Rebel, og fikk sikra seg dette flotte jazzhender-bildet sammen med kalenderkoder Jørgen Jacobsen. 📸: Privat
Evidi tok turen innom kode24s julekalender-lansering på Rebel, og fikk sikra seg dette flotte jazzhender-bildet sammen med kalenderkoder Jørgen Jacobsen. 📸: Privat Vis mer

Med 4.500 registrerte spillere, halvparten av dem med poeng, og 171 lag, ble årets julekalender fra kode24 vår største noen sinne.

Vi trakk én vinner av hver eneste av de 24 oppgavene, én hovedvinner, ett vinnerlag og tre ukesvinnere. Lista over alle finner du lengere ned i artikkelen.

88 spillere fikk full pott, ved å klare alle sponsa oppdrag og hver eneste konsulentoppgave samme dag som den ble publisert, altså uansett om det var en vanlig arbeidsdag i starten av desember eller selveste julaften. Og én av disse 88 ble trukket ut som årets hovedvinner:

"willyb", eller Viljar Grimstad Bliksvær, som han egentlig heter.

- Ja, nå er jeg spent: Hvordan føles det!?

- Dette føles kjempemorro! Jeg pleier ikke å ha stort til vinnerlykke når det kommer til konkurranser, så dette var en skikkelig pangstart på 2024. Satser på at resten av året følger i samme sporet, hehe, sier Bliksvær til kode24 etter å ha fått beskjeden.

Viljar Grimstad Bliksvær vant årets julekalender, og er med god grunn rimelig fornøyd.
Viljar Grimstad Bliksvær vant årets julekalender, og er med god grunn rimelig fornøyd. Vis mer

Tar med sin bedre halvdel

Bliksvær jobber til daglig som løsningsarkitekt hos Gjensidige, så det å løse tekniske oppgaver skal være midt i blinken.

- Men i stillingen min jobber jeg som regel litt mer overordnet, og mindre kodenært, så det var gøy å få brynet seg på noen kode-nøtter for å holde kodingen i fingrene, sier han.

Premien til hovedvinneren er to billetter til kode24-dagen 3.0, 5. mars på The Hub, med hotellopphold på samme hotell, midt i Oslo sentrum.

- Nå er kode24-dagen lagt i kalenderen, vettu! Og det er nok en overhengende fare for at min pluss én går til min bedre halvdel, gliser han.

Disker mistenkt lag

Når det gjelder årets vinnerlag, ble det en nervepirrende affære:

Laget "Evidi", bestående av folk fra samme selskap, holdt førsteplassen lenge, over andre tøffe konkurrenter som "Norsk Programmering", bestående av folk fra Discord-serveren. Men så føk et nytt lag plutselig oppover listene: "snurrix".

Sånn ser topplista ut akkurat nå. Men vinnerlaget ble ikke snurrix, likevel.
Sånn ser topplista ut akkurat nå. Men vinnerlaget ble ikke snurrix, likevel. Vis mer

Etter grundige analyser fra kode24s sikkerhetsanalytiske team, må vi dessverre gjøre en dramatisk avgjørelse: "snurrix" diskes, etter sterke mistanker om juks og fanteri.

Ikke første tilfelle av dette, heller: Vi fortalte tidligere i desember i kode24-timen om hvordan vi måtte ringe opp en annen vaskeekte julekalender-hacker.

Dermed går lagseieren i år, som i fjor, til Evidi.

"Team(s) effort"

- Ja, når er jeg spent: Hvordan føles det!?

- Vel, for å sitere en tidløs poet, Mr. Melk: Schmaker godt, i år igjen! svarer konsulent og kodeknekker Erlend Øien i Evidi.

Evidi beskriver seg selv som "et relativt nytt nordisk IT-selskap med rundt 500 personer, hvorav mer enn 100 kan omtales som «utviklere»". De jobber nesten utelukkende med Microsoft-teknologi – og i desember altså også med julekalender-knekking.

- Dette har uten tvil vært en team(s) effort med stort engasjement! For Evidi er dette en gøy begivenhet som engasjerer mange på tvers av kompetanse og bakgrunn, gjenspeilet i team-størrelsen og antallet som deltok på kalenderlanseringen! De hemmelige ingrediensene har vært å gjenbruke en Power Automate-flow for å dele intern status, samt daglige «Hjelp til selvhjelp»-tråder på Teams i GIF-meme-format, avslører Øien.

«For Evidi er dette en gøy begivenhet.»
Evidi brukte en Power Automate-flow "for å dele intern status".
Evidi brukte en Power Automate-flow "for å dele intern status". Vis mer

- Vi har ikke nok kodekopper til hele laget, dessverre. Så hvordan løser dere hvem som får eie de flotte koppene?

- Vel, her må nok et representativ utvalg ta en avgjørelse sammen, da «de eldre» mener ansiennitet bør råde i sjappa, og en hvilken som helst form for vold er utelukket, da flere av deltagerne er aktive innen kampsport, sier konsulenten, som ser for seg at "kaste på stikka" kan være en rettferdig øvelse.

I julekalenderen fra kode24 måtte du i år vikariere som konsulent hos Tomsconsult, med merkelige oppdrag fra merkelige selskaper med navn som kunne likne merkelig mye på mer kjente selskaper.
I julekalenderen fra kode24 måtte du i år vikariere som konsulent hos Tomsconsult, med merkelige oppdrag fra merkelige selskaper med navn som kunne likne merkelig mye på mer kjente selskaper. Vis mer

Vinnerne av julekalenderen 2024

Her er alle dagsvinnerne av årets julekalender, som vinner en kodekopp:

 1. Bidé Konsulting - RovelMan
 2. Fant.no - Muligens et Marked AS - Saraby
 3. YOda.no Mat - marius2000
 4. Muskelgruppa Oter - lasseap
 5. Andresen & Andersen Analytika - petersn
 6. Tom fra Tomsconsult - lilleMalin
 7. KuXL - simoneby
 8. Kvadraten Videregående Skole - Enuk
 9. Papirrullen Fax & Print - oaowren
 10. GPTOpenChatAI AS - Tracker
 11. Fibonacci Pasta - ruffen
 12. Mikrosot Eksos- og pipeservice - runarmod
 13. EkviNor Grønn Olje, Gass, Kull & Tjære AS - JLindz
 14. Tom fra Tomsconsult - cathy
 15. Kopp Jemeni AS - Kudaku
 16. Kodebaker - VeryLuckyLuke
 17. Norsk Rom og Kahluakasting - Mistabigshoes
 18. GNAV - Vi gir mennesker gnav - tasmia
 19. TrippelTax AS - Soya
 20. Kraft & Kraft Kraft - Stian
 21. Anynom avis - swiftiepoo
 22. Bidé konsulting - Erljac
 23. Fant.no - Muligens et Marked AS - kaseidu
 24. Julenissen - Konsulent3000

Her er alle ukesvinnerne, som vinner én billett hver til kode24-dagen 3.0:

 1. petterkaspersen
 2. Petteja
 3. Dieorfart

Og hovedvinneren ble altså willyb, og lagvinneren Evidi.

Gratulerer til alle vinnerne, og tusen takk til alle som ble med! Dere hører fra oss så snart vi kan, men blir du utålmodig, kan du legge igjen en kommentar under. 👇