Her er vinnerne av julekalenderen: - Gjorde den siste åtte minutter før tida gikk ut

Jeanette stakk av med hovedpremien, mens Evidi fikk lagseieren. - Utrolig moro!

Jeanette "JNET" Landøy Aune er godt over snittet glad i hunder, utvikler i Oslo kommune og årets vinner av kode24s julekalender. 📸: Privat
Jeanette "JNET" Landøy Aune er godt over snittet glad i hunder, utvikler i Oslo kommune og årets vinner av kode24s julekalender. 📸: Privat Vis mer

- Målet var bare å vinne en kaffekopp, så at det ble både kaffekopp og hovedpremien var kjempestas!

Det sier Jeanette "JNET" Landøy Aune til kode24, etter at vi har fortalt henne at hun vant hovedpremien i årets julekalender, hvor vi i år hadde 1.445 registrerte spillere.

Hun var én av de 46 deltakerne som klarte å løse alle oppgavene samme dag som de ble sluppet, 24 dager på rad, i tillegg til å løse den skjulte luka for å sikre seg 241 poeng - ikke bare 240.

Og hun ble tilfeldig plukket ut blant disse som vinner av hovedpremien; blant annet to billetter til kode24-dagen i februar, med overnatting.

- Utrolig moro! Og en veldig fin start på 2023, gliser Aune.

Sleit med emojier

- Så – hvem skjuler seg bak brukernavnet JNET?

- Jeg heter Jeanette, er 29 år og jobber som utvikler for Oslo kommune, i utviklings- og kompetanseetaten. Jeg bodde i Oslo frem til sommeren, men da ble det huskjøp i Gjerdrum. Jeg er definitivt en "crazy dog lady", og ettersom vi fikk hund nummer tre i år, ønsket vi oss mer plass! forteller Aune til kode24.

Jeanette Landøy Aune mener det var litt flaks involvert i at hun klarte alle lukene samme dag som de ble åpna. 📸: Privat
Jeanette Landøy Aune mener det var litt flaks involvert i at hun klarte alle lukene samme dag som de ble åpna. 📸: Privat Vis mer

- Hvordan gikk du fram for å sørge for at alle lukene ble løst samma dagen som de ble sluppet?

- Det var veldig greit i ukedagene, da tok jeg det gjerne rett før eller etter jobb, eller i lunsjen. Det ble "rutinen". Helgene, derimot, var litt travle. Jeg fikk blant annet valp i slutten av november, så det har vært litt kaos! Jeg gjorde den siste luken åtte minutter før tiden gikk ut, for eksempel. Så... Jeg tror jeg vil si det var flaks at jeg rakk alle. 😂 Mistenker at jeg nå har brukt opp flaksen min for dette året allerede!

- Var det noen luker du sleit litt med i år?

- Tror det var luke 23, den med emojiene. Der måtte jeg få litt hjelp av en kompis, så han får selvsagt den andre billetten til kode24-dagen! 😎

- For ja, får du tatt turen til kode24-dagen, eller?

- Absolutt! Dette må jeg jo få med meg. 🤩 Gleder meg!

Selskapet Evidi vant overlegent mot de andre lagene. 📸: Privat
Selskapet Evidi vant overlegent mot de andre lagene. 📸: Privat Vis mer

Skill i fjor, Evidi i år

I tillegg til de 1.445 spillerne som kjempet om daglige premier, ukespremier og hovedpremien, var mange også medlem av et lag.

Blant de 99 registrerte lagene var det én soleklar vinner; "EVIDI-ALLSTARS" med 3.564 poeng.

- Det føles veldig bra å ha vunnet kodekalenderen – det har skapt stort engasjement i hele Evidi! jubler lagkaptein og utviklingssjef Brage Rønning Tukkensæter i Evidi.

Evidi er et ferskt selskap som består av en rekke sammenslåtte selskaper, blant annet Skill, som faktisk vant kode24s julekalender i fjor - også da med Tukkensæter på laget.

Det skal visst være en juletradisjon for dem, å toppe poengtavlene i kode24s julekalendere. Og i år hadde de 42 medlemmer som sanket poeng.

- Det morsomme med en slik type «Capture the Flag»-konkurranse som dere har laget, er at man ikke nødvendigvis må være hardcore utvikler og skrive masse kode for å klare lukene. Dette har gjort at både selgere, prosjektledere og andre har deltatt, forteller Tukkensæter.

Power Automate-flyt

Evidi-laget vant overlegent; nummer to på lista, Discord-gjengen i "NORSKPROGRAMMERING", samlet 1.833 poeng - omlag halvparten av Evidi.

For dette laget lekte ikke julekalender.

- Vi hadde en egen Teams-chat, som fungerte stort sett på samme måte som #kode24s-julekalender på Norsk Programmering-Discord-en, der folk heier på hverandre og kanskje gir noen overordnede hint om folk står helt fast, forteller Tukkensæter.

- Vi hadde også laget en Power Automate-flyt som postet highscore for både Evidi og alle klokka 21 hver kveld. Her brukte vi de ikke-så-hemmelige API-ene som julekalenderen deres er bygd på, fortsetter han.

Tusen takk til alle som ble med på julekalenderen vår i år, og gratulerer til alle som stakk av med en seier! Tom hilser og takker for hjelpa; alle julegavene hans skal ha kommet trygt fram. 🎅