– Viktig å bygge sikkerhet i utviklings­miljøet, sier Sicras nye mann

– Passer veldig godt inn i vårt nerdemiljø, mener Karl Valles nye sjef i Sicra.

Karl Valle går fra Orange Cyberdefence til Sicra.
Karl Valle går fra Orange Cyberdefence til Sicra. Vis mer

Karl Valle går fra Orange Cyberdefence til Sicra.

Der skal han jobbe som senior sikkerhetsrådgiver i deres faggruppe på Palo Alto sine sikkerhetsløsninger.

Sicra, som kun skal tilby seniorkompetanse, er med det blitt 26 ansatte.

Utdanna i forsvaret

Valle kommer altså fra Orange Cyberdefence, der han har jobba med Palo Altos' produkter som brannmurer og sikkerhetsplattformene Cortex og Prisma.

Før dette var han åtte år i forsvaret, der ansvaret var nettverk og sikkerhet. Bacheloren innen datasystemer og telekommunikasjon ble også tatt på Forsvarets ingeniørhøgskole.

- Vi har nå trolig Norges sterkeste og mest erfarne Palo Alto team. Karl tilfører oss bred kompetanse fra høyt graderte sikkerhetsmiljø i både offentlig sektor og i privat næring, og har en faglig nysgjerrighet og lidenskap som passer veldig godt inn i vårt nerdemiljø. Vi er veldig glade for at han ønsker å være vår kollega, sier Stig Valderhaug, daglig leder i Sicra, i en inn/ut-melding til kode24.

Opptatt av utviklerne

- Jeg har alltid ønsket å jobbe med de beste på sikkerhet. Derfor har det vært høyt opp på ønskelista å starte i Sicra. Her får jeg faglig utfordret meg selv sammen med mange av landets mest erfarne spesialister på sikkerhet generelt og Palo Alto generelt, sier Valle.

Valle håper nå på oppdrag knyttet til Palo Alto og endepunktssikkerhet med Microsofts løsninger. Og han vil jobbe så utviklingsnært som mulig.

- I dag publiseres ny kode nesten hver dag. Derfor er det viktig å bygge sikkerheten direkte i cloud native-utviklingsmiljøene. Jeg liker å kombinere de beste verktøyene på markedet med smarte nye metoder for å jobbe mer effektivt og med høyere kvalitet, og det vil jeg få rikelige muligheter til i Sicra, avslutter den nye sikkerhetsrådgiveren.