Vet ikke OpenAIs CTO hva de trener Sora med? «Skremmer vannet av meg!»

AI-intervju, sauer og lamaer, kule roboter, Mario Cart i React og mye mer i ukens lørdagsgodt!

Hver lørdag samler kode24-redaksjonen det morsomste og mest interessante vi har kommet over fra uka som gikk, i vår spalte Lørdagsgodt.

Her er noe av det vi snublet over denne uken. God helg!

PS! Har du sett noe morsomt, interessant eller rart vi burde ta med i neste Lørdagsgodt? Tips oss!

AI-intervju skremmer vannet av meg

Ole Petter:

Wall Street Journals intervju med OpenAI-CTO Mira Murati er kostelig: Én ting er at hun hevder å være bekymra for hva AI-videoer fra Sora kan ha å si for presidentvalget, samtidig som hun lover at den straks skal lanseres, men det verste er når journalisten spør henne om hva slags innhold Sora er trent på. Hun påstår at nei, det aner hun ikke.

"Facebook-videoer?" spør journalisten. "Vet ikke!" svarer CTO-en. "Shutterstock-videoer?" "Vet ikke! Jeg vil ikke gå i detaljer, uansett!".

Dette skremmer vannet av meg, faktisk. At CTO-en i OpenAI ikke kan love meg at hun ikke har trent opp video-AI-en sin med mine Facebook-videoer, om jeg har vært dum nok til å publisere noen av dem offentlig.

Sauer og lamaer er ålreite dyr!

Kurt:

Hvis du er såpass oppi årene at du har vokst opp med Commodore 64, har du kanskje hørt om spillutvikleren Jeff Minter. Han er en av de jeg så mest opp til da jeg satt og kodet i 6510-assembler på slutten av 80-tallet, og han laget noen av de morsomste og vanskeligste spillene på Commodore 64.

Minter hadde en sterk fascinasjon for sauer, lamaer og kameler. Spillene var ofte full av referanser til dem, og noen ganger spilte de hovedrollen. Som i en av mine favoritter: Attack of the Mutant Camels fra 1983.

Nå har Digital Eclipse kommet med en slags interaktiv dokumentar og en samling av de gamle spillene: Llamasoft: The Jeff Minter Story. I tillegg til at du kan prøve en masse Jeff Minter-spill får du også video-intervjuer, bilder og masse annet snacks:

En av de kuleste robotene

Jørgen:

I det siste har jeg sett mye på folk som bygger menneskeaktige roboter på YouTube. Dette er en av de kuleste jeg har kommet over hittil, hvor YouTuber Thomas Burns prøver å bygge en robot slik han drømte om at de skulle se ut da han var barn fra en kjedelig Amazon Alexa.

Med en ekstremt grundig gjennomgang av alt av hardware og software, blir videoen bare mer og mer fascinerende.

Serverless-skrekkhistorier

Kurt:

Jeg har ikke tall på hvor mange historier jeg har hørt om stakkars utviklere som etter en eller annen "kodetabbe" har fått overraskende regninger på tusenvis – kanskje hundretusenvis – av kroner fra skyleverandører.

Her om dagen kom jeg over nettsiden ServerlessHorrors, som samler de verste historiene om uventede regninger og hvordan det gikk med den. Du kan for eksempel lese om stakkaren som fikk en regning på 104.500 dollar – over 1 million kroner - etter et DDOS-angrep.

image: Vet ikke OpenAIs CTO hva de trener Sora med? «Skremmer vannet av meg!»

Mummi-moro

Ole Petter:

Vi er egentlig ganske stolte over at kode24-venn og -illustratør David Skaufjord har skrevet manuskriptet til det nye Mummi-spillet, så vi nevner det igjen i Lørdagsgodt, vi.

Nå har Level Up også tatt seg en titt på spillet, og liker det de ser!

Mario Kart i React

Jørgen:

Mario Kart i nettleseren med React, Three.js og litt annen magi. Utvikleren bak er Lunakepio på Github, og hele sulamitten er open source, med kontrollerstøtte og greier.

Det er i tillegg flere underprosjekter som er blitt gjort open source, blant annet en egen modul for kontrollere. YouTuber Theo – t3.gg – har allerede dekka det:

Og her kan du spille det selv!