Supabase ute av beta: «Vi har vært klare i årevis»

Supabase forsikrer skeptiske utviklere om at joda, de skalerer.

Supabase er nå ute av beta. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Supabase er nå ute av beta. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

– Vi har vært produksjonsklare i årevis nå. Men vi beholdt "beta"-merket fordi vi ville sikre oss om at organisasjonen vår kan håndtere alle typer kunder, uansett hva de måtte kreve.

Det forklarer Supabase i en bloggpost, hvor de annonserer at de ikke lenger er i beta, men anser produktet sitt som i "General Availability".

Supabase reklamerer for seg selv som en "open source Firebase-alternativ", og tilbyr Postgres-databaser sammen med andre typiske backend-tjenester som autentisering, API-er og lagring.

Blant nyhetene som kommer i samme slengen som at beta-lappen rives av, finner man Swift-støtte, "Supabase Branching" og oppkjøp av Postgres-løsningen Oriole.

«Skalerer ikke!»

Supabase er ikke akkurat den mest brukte løsningen her til lands, men nylig fortalte utvikleren Kristian Rykkje om hvorfor de valgte løsningen for sin nye startup.

"La oss være ærlige: Supabase sitt JS SDK er en gavepakke til frontendutviklere. Det er intuitivt, godt dokumentert, og så enkelt å bruke at det nesten føles som juks" skrev han blant annet, og ble møtt med overraskende mange kommentarer fra nysgjerrige utviklere i kommentarfeltet.

– Disse tjenestene skalerer faktisk ikke. Det er bare røyk og speil, mente en av utviklerne.

«Joda, vi skalerer!»

Men det er altså nettopp dette med skalering Supabase mener de nå er rigga for – og mye av grunnen til at de går ut av beta.

– Uansett om du er en indie-hacker eller et Fortune 500-selskap, kan Supabase skalere komfortabelt for deg, lover de i bloggposten.

Ifølge dem selv administrerer de nå over én million databaser, med 2.500 nye hver dag, og de skal ha store kunder på lista, som Mozilla, 1Password, PwC og Johnson & Johnson. En av nyhetene for å bli bedre for dem, er å kunne kjøpe Supabase gjennom AWS Marketplace.

Men som Supabase-bruker Kristian Rykkje skrev på kode24:

"Noen vil argumentere for at de "store gutta" i skyen gir mer kontroll og fleksibilitet. Men for en startup som oss? Kontroll betyr ingenting uten hastighet og smidighet. Å dykke ned i kompleksiteten til AWS eller Google Cloud vil da bli unødvendig vanskelig."