- Spennende å bygge en slags startup!

Joakim Helgemo slår seg sammen med sine TietoEvry-kolleger for å utvide Funktive.

Joakim Helgemo blir konsulent og medeier i Funktive. 📸: Funktive
Joakim Helgemo blir konsulent og medeier i Funktive. 📸: Funktive Vis mer

Joakim Helgemo har begynt i Funktive, et selskap med base i Trondheim. Det skriver Funktive i en inn/ut-melding.

Selskapet opplyser at Helgemo slår seg sammen med sine tidligere kollegaer fra TietoEvry for å utvide Funktive, og at han skal være med på å drive selskapet fremover – både som konsulent og som medeier.

Ville egentlig bli

Helgemo opplyser i inn/ut-meldingen at han egentlig hadde bestemt seg for å bli værende der han var, og ignorere alle rekrutterere.

– Men jeg kunne ikke si nei til muligheten til å være med å bygge eget selskap sammen med fine folk. Det blir spennende å bygge en slags start-up på en måte som kan kombineres med familieliv, sier Helgemo.

Jobbet med bankløsninger

Helgemo har en master i teknisk fysikk fra NTNU, og har de siste år jobbet hos TietoEvry både som ansatt og innleid konsulent. Her har han jobbet med PSD2 og Open Banking, som Funktive mener er noe av de mest innovative i bank- og finanssektoren på lang tid.

– Vi er kjempefornøyde med at Joakim blir med nå. Han er en ekstremt skarp fyr, og vi deler mange sentrale verdier. Vi ser frem til å sammen utvide Funktive og drive selskapet videre, sier Alexander Samsig, som titulerer seg selv som "kompanjong @ Funktive".

Seniorkonsulent og partner i Funktive, Håkon Hjelde Wold, legger til:

– Joakim er pragmatisk, framoverlent og kjempeflink. Han representerer det Funktive streber mot og vi er heldige som har fått han med på laget!