– Skikkelig retro med ekte bilder

AR-Space invaders, fet JetBrains-editor og intervju med Tetris-skaperne i Lørdagsgodt.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg går liksom rundt og tror at når det er lyden av en hest i et spill, så har de liksom vært ute og tatt opptak av en hest som galopperer. Men sånn er det jo naturligvis ikke.

Og i videoen under viser dama som har laga lydeffektene i God of War, hvordan hun gjør det. Weird, gøy og interessant, jaggu.

👏 Helt ypperlig om ytelse på web

Jørgen:

Jeg er opptatt av ytelse på web om dagen. Spesielt siden jeg holder på å lære meg å bruke mye Next, som jeg synes har noen solide nedsider på ytelse foreløpig.

Denne videoen synes jeg var en ypperlig gjennomgang av ytelse på web.

😮 Endelig: AR-Space invaders

Kurt:

Jeg elsker Space Invaders, men jeg må innrømme at dette spillet fra barndommen min kanskje ikke er spesielt imponerende sett med 2023-øyne.

Til sommeren kan du imidlertid spille Space Invaders: World Defense, som er en utvidet virkelighet-versjon av spillet som blander skikkelig retro-datagrafikk med live bilder fra mobilkameraet.

Konseptet er det samme som før – jorden blir invadert av vesener fra det ytre rom, og du er den eneste som kan redde oss. Spillet ble annonsert i forbindelse med Google I/O, og er laget med Googles nylanserte verktøy Geospatial Creator som skal gjøre det enklere å lage denne typen AR-innhold.

🎧 For deg som vil lolle, ikke lese

Mattis:

Morsom gjennomgang av Googles AI-nyheter fra gutta i Hard Fork.

😍 Sjekk ut denne editoren 'a

Jørgen:

JetBrains er et rart selskap som jeg føler lusker litt i bakgrunnen bak all VSCode-hypen.

Jeg kom over denne videoen her om dagen fra en tidligere Google-utvikler som sier han har bytta over til bare JetBrains-produkter.

De har blant annet en ganske god editor som heter WebStorm for vanlig webutvikling.

💡 Dette må du vite om lyssabler

Mattis:

Denne artikkelen inneholder ting som jeg virkelig trenger å vite, nemlig at Disney har et patent på en ekte lyssabel + mange andre lyssabelrelaterte ting (som at vi ikke er sååå langt unna!!!)

🟧 Bli med på Tetris-kjøret

Jørgen:

Jeg er litt på Tetris-kjøret om dagen jeg altså, i forbindelse med filmen på Apple TV+, og leter opp alt jeg kan finne om Tetris' historie. Denne videoen med skaperne synes jeg var ganske interessant!