Skattefunn snur, og dropper midlertidig PDF-skjema: – Kjempebra!

Ville bytte ut webskjema med PDF under oppdatering, men snur etter kode24-artikkel.

Hanne Grydeland i Sildre AS er fornøyd med at den varslede nedetiden på tre måneder nå er historie. 📸: Sildre AS / kode24
Hanne Grydeland i Sildre AS er fornøyd med at den varslede nedetiden på tre måneder nå er historie. 📸: Sildre AS / kode24 Vis mer

Vi skrev forrige uke om Hanne Grydeland i Sildre AS, som oppdaget at Forskningsrådet varslet tre måneders nedetid på søknadsskjemaet til Skattefunn – en ordning der bedrifter kan søke om støtte til innovasjonsprosjekter.

Nedetiden var begrunnet med innføring av en ny søknadsportal, og at de ikke ønsket å få inn søknader i to ulike systemer. Som en midlertidig ordning ville Forskningsrådet gjøre det nye søknadsskjemaet tilgjengelig som PDF eller lignende, slik at søkerne hadde mulighet til å forberede seg og gjøre seg kjent med det nye skjemaet.

Etter at kode24 skrev om dette, har Forskningsrådet snudd. Dette er meldingen som nå møter de som besøker skattefunn.no:

"Vi innfører et nytt og enklere søknadssystem for SkatteFUNN fra og med 1. august 2023. Det vil være mulig å benytte gjeldende søknadsskjema frem til nytt søknadssystem blir lansert."

«Dette har mye å si for veldig mange bedrifter.»

– Kudos til Forskningsrådet

Grydeland synes det er veldig bra at Forskningsrådet nå har snudd. Hun mener en nedetid i søknadsskjemaet på tre måneder ikke henger på greip.

"Kudos til Forskningsrådet som gjør om på en beslutning, og hurra for alle bedrifter som nå også kan sende inn SkatteFUNN-søknader i mai, juni og juli" skriver Grydeland på LinkedIn.

Til kode24 utdyper hun:

– Det er kjempebra at SkatteFUNN har snudd og holder søknadsskjemaet åpent i hele søkerperioden! Dette har mye å si for veldig mange bedrifter som skal i gang med innovasjonsprosjekter i år.

Burde vurdert konsekvensene først

Forskningsrådet skriver i en e-post til kode24 at de ønsker at innføringen av ny saksbehandlingsløsning skal påvirke brukerne av SkatteFUNN så lite som mulig. Derfor har de sett nærmere på flere ulike løsninger.

– Vi har nå funnet en løsning som gjør det mulig for søkere å sende inn søknader som normalt fram til 1. august, da vi planlegger å åpne det nye systemet, forteller Anne Kjersti Fahlvik, områdedirektør for Innovasjon i næringsliv og offentlig sektor i Forskningsrådet, til kode24.

Grydeland mener imidlertid at det beste for bedriftene hadde vært om Forskningsrådet ikke vinglet slik de gjorde – og lot være å først si at de skulle stenge skjemaet i tre måneder.

– Derfor håper jeg Forskningsrådet lærer av denne saken og dokumenterer at de faktisk har vurdert konsekvensene for søkerne før de gjør store endringer i søknadsprosesser, sier Grydeland.