Sånn blir nye GitHub - nå kan du skrive deg på ventelista

Masse GitHub-nytt, Remix åpner opp og Gatsby 5 lover gull og grønne skoger.

Her ser du noe av det nye som kommer fra GitHub framover.
Her ser du noe av det nye som kommer fra GitHub framover. Vis mer

Dette var uken for slutten på kryptobørsen FTX (rip). Og 1729 ting skjedde i frontend-verdenen.

GitHub Universe 2022 🌌

GitHubs årlige konferanse GitHub Universe gikk av stabelen forrige uke, og der fokuserte de på oppdateringer som lar deg jobbe mer effektivt. Vi har tidligere nevnt GitHub Copilot, denne hjelperen som på magisk vis skyter inn kodelinjer når du måtte trenge det. Nå lanseres “Hey GitHub” som gir deg muligheten til å snakke med Copilot! Hvis vi skal tro GitHub så er det bare å lene seg tilbake og si hva som skal kodes, så fikser medpiloten resten…

Bedre søk!
Det ser ut som GitHub endelig får en bra søkefunksjon med “GitHub code search”. Man må foreløpig skrive seg på venteliste for å få tilgang til betaversjonen, men GitHub lover en søkefunksjon som gir deg raske, relevante resultater og en helt ny kodevisning som integrerer navigasjon, browsing og søk. Forhåpentligvis går det nå an å finne frem i mylderet av kodebaser uten å gå seg vill! Les mer om de nye søkefunksjonene og skriv deg opp på ventelisten her.

Codespaces blir gratis… i opptil 60 timer i måneden
GitHub Codespaces lar seg spinne opp utviklingsmiljøer i skyen fra hvilken som helst enhet på sekunder, men til nå har man bare kunne bruke det på to prosjekter før man måtte ut med grunkene sine. Nå kan man imidlertid bruke Codespaces i opptil 60 timer gratis hver eneste måned, så nå er det bare å spinne opp et utviklingsmiljø på telefonen, iPaden eller PS5-en din og begynne å kode.

Remix åpner opp utviklingsprosessen 🤩

Remix har vært åpen kildekode under MIT-lisensen i ett år allerede, og nå blir rammeverket enda mer åpent, da de 11. november annonserte at de vil offentliggjøre hele utviklingsprosessen.

Dette betyr blant annet at veikartet blir åpent, man trenger ikke lenger lure på når en bug blir fikset, og de vil ikke lenger bruke en privat issue tracker.

Hvem som helst kan foreslå en endring ved å legge det til Remix Proposals, og så vil medlemmer av Remix-teamet gå gjennom forslagene og legge de inn i veikartet. Denne gjennomgangen blir også åpen, da den vil direktestrømmes på Youtube!

Gatsby 5

Gatsby, den statiske sidegeneratoren for deg som foretrekker React, er ute i versjon 5, og i kjent Apple-stil annonserer de at det er Den Raskeste Gatsby Yet.

De introduserer blant annet et Slice API som øker hastigheten til inkrementelle bygg og deploys ved at man kan definere komponenter som ofte går igjen, slik at Gatsby bare trenger å bygge disse komponentene én gang.

Gatsby 5 skaper også en raskere brukeropplevelse ved å introdusere delvis hydrering, eller partial hydration. Kort fortalt så betyr det at Gatsby bare sender Javascript til (hydrerer) de komponentene som trenger det, istedenfor å hydrere alle komponentene.

De introduserer også en innebygd Script-komponent som skal laste scripts raskere, et Head API som gir deg innebygd støtte for metatags og SEO, i tillegg til flere oppdateringer som du kan lese om på bloggen til Gatsby.

Det var det vi hadde for i dag! Vi snakkes neste uke.