Roblox hacket: Personlig informasjon er lekket på nett

De lekkede dokumentene skal inkludere e-postadresser, identifikasjonsdokumenter og regneark.

En hacker har lagt ut på nettet det som ser ut til å være en "cache" med interne dokumenter, stjålet fra en ansatt som jobber for den populære spillplattformen Roblox.📸: AP Photo/Leon Keith
En hacker har lagt ut på nettet det som ser ut til å være en "cache" med interne dokumenter, stjålet fra en ansatt som jobber for den populære spillplattformen Roblox.📸: AP Photo/Leon Keith Vis mer

En hacker har lagt ut på nettet det som ser ut til å være en "cache" med interne dokumenter, stjålet fra en ansatt som jobber for den populære spillplattformen Roblox, ifølge materiale som har blitt gjennomgått av Motherboard.

Publiseringen av dokumentene er en del av en utpressing av Roblox, ifølge et foruminnlegg og en uttalelse fra Roblox, skriver Motherboard, som er tech-redaksjonen i den amerikanske nettavisen Vice.

Inneholder personlig informasjon

Hackeren publiserte et 4 GB arkiv med dokumenter og la ut et utvalg bilder i et foruminnlegg. De inkluderer e-postadresser, identifikasjonsdokumenter og regneark.

Ifølge Motherboard ser de lekkede dokumentene ut til å være tilknyttet noen av de mest populære spillene og skaperne på plattformen. Dokumentene inkluderer også personlig informasjon om flere individer.

Har ikke samarbeidet

Roblox sier i en uttalelse til Motherboard at de stjålne dokumentene ble ulovlig innhentet som en del av en utpressing. Selskapet har ikke samarbeidet med utpresseren.

- Vi handlet raskt da vi fikk vite om hendelsen, engasjerte uavhengige eksperter for å komplementere informasjonssikkerhets-teamet vårt, og har justert systemene våre for å oppdage og forhindre lignende forsøk, sier Roblox.