Remix går «all in» på Vite: – Blir kraftigere over natta!

Fagsjef Kristofer Giltvedt Selbekk i Bekk er begeistret over nyheten om at Remix kaster ut sin egen kompilator-stack til fordel for Vite.

Kristofer Giltvedt Selbekk gleder seg til å prøve Vite i Remix. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke / kode24
Kristofer Giltvedt Selbekk gleder seg til å prøve Vite i Remix. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke / kode24 Vis mer

Det React-baserte frontendrammeverket Remix ble i den siste State of JS-undersøkelsen oppgitt som ett av de nye rammeverkene flest utviklere ønsker å lære seg.

Nå har Remix kommet med en nyhet som kan gjøre rammeverket enda mer attraktivt for utviklere som vurderer alternativer til blant annet Next.js.

Mens Remix tidligere har hatt sin egen kompilator, hiver de nå ut denne for å heller bruke Vite under panseret.

Det skal gi mye bedre ytelse, i tillegg til en masse andre fordeler, ifølge Remix-teamet.

«Jeg er utrolig glad for at Remix kastet ut sin egen kompilator-stack.»

– Jeg er utrolig glad!

Kristofer Giltvedt Selbekk er fagsjef i Bekk, og bruker selv Remix i mange prosjekter ute hos kunder. Han synes nyheten er kjempespennende, selv om Vite i Remix inntil videre regnes som "unstable" og ikke klar for produksjon.

– Jeg er utrolig glad for at Remix kastet ut sin egen kompilator-stack til fordel for en testet og rask kompilator med en allerede massiv brukerbase.

Han sier til kode24 at Remix aldri var en kompilator, men et rammeverk som tilfeldigvis fant opp sin egen kompilator fordi det ikke fantes noen andre gode alternativer som fungerte for dem da de startet arbeidet.

– Det har ført til masse ekstraarbeid for Remix-teamet – tid som heller kunne blitt brukt på mer spennende features, og som ville vært nærmere kjerneverdiforslaget til rammeverket, sier Selbekk.

10 ganger raskere HMR

I Remix sine egne tester skal ytelsen på Hot Module Reloading (HMR) være 10 ganger raskere enn tidligere. HDR (Hot Data Revalidation) skal være 5 ganger raskere. Sagt på en annen måte: Når du gjør endringer i kodeeditoren, vil den lokale dev-serveren vise deg endringene i nettleseren enda raskere enn før.

Hastigheten er imidlertid ikke den eneste grunnen til at Remix bytter til Vite:

– I motsetning til tradisjonelle byggeverktøy, er Vite spesielt designet for å bygge rammeverk, skriver Vite-teamet i lanseringsbloggposten.

Med Vite er ikke lenger Remix en kompilator, men faktisk selv bare en Vite-plugin.

// vite.config.ts
import { unstable_vitePlugin as remix } from "@remix-run/dev";
import { defineConfig } from "vite";

export default defineConfig({
  plugins: [remix()],
});

Selbekk liker det han ser:

– I tillegg til at det blir mindre kompleksitet i Remix-kodebasen, vil det å bytte over til Vite gi Remix-brukere tilgang til et helt univers av ferdige Vite-plugins, som kan tilføre kompilatoren massevis av funksjonalitet. Det gjør at Remix blir kraftigere og mer tilpasningsdyktig over natta, sier Selbekk.

Gleder seg til å oppgradere

Selbekk synes ytelsestestene til Remix virker lovende, men skal selvfølgelig teste selv hvor stor ytelsesforbedringen er i praksis.

– Jeg gleder meg til å oppgradere de appene vi bruker for å se hvor mye raskere kompileringstiden og byggetiden blir i våre tilfeller. I tillegg blir det gøy å teste ut hvor raskt ting kan blir når Vite bytter ut Rollup med den Rust-baserte arvtakeren Rolldown.

Han synes også det er gøy å se at Remix går inn som sponsor for open source-arbeidet som skjer hos Vite.

– Det gir Evan You og resten av Vite-teamet penger i kassa for å videreutvikle Vite til å bli det beste alternativet for JavaScript-bundling på markedet, avslutter Selbekk.

Du kan lese om hvordan du bruker Remix med Vite i dokumentasjonen her.