Politiet truer festere med droner: - Urovekkende

– Dersom en innringer forteller om en stor menneskemengde eller en stor fest i en bakgård, vil vi ta i bruk droner for å sjekke ovenfra, sier politiet i New York.

Utendørsfester i bakgårder og hager i New York i helgen må regne med å få besøk ovenfra. Politiet i byen varsler økt overvåking ved hjelp av droner. Her en drone fra en dronekonkurranse i New York. 📸: Drew Angerer/Getty Images/AFP
Utendørsfester i bakgårder og hager i New York i helgen må regne med å få besøk ovenfra. Politiet i byen varsler økt overvåking ved hjelp av droner. Her en drone fra en dronekonkurranse i New York. 📸: Drew Angerer/Getty Images/AFP Vis mer

Utendørsfester i bakgårder og hager i New York i helgen må regne med å få besøk ovenfra.

Politiet i byen varsler nemlig økt overvåking ved hjelp av droner.

Kommer en drone

Politiet i New York får i helgene mange klager om bråk i forbindelse med private grillfester og andre sammenkomster.

Langhelgen i forbindelse den føderale fridagen Labour Day, som er den første mandagen i september, pleier det å være ekstra ille. I år varsler politiet at de tar i bruk et nytt våpen.

– Dersom en innringer forteller om en stor menneskemengde eller en stor fest i en bakgård, vil vi ta i bruk droner for å sjekke ovenfra, sier en talsperson for politiet.

Kaller det for urovekkende

Planen har alt vakt protester fra dem som mener at slik droneovervåking er en krenkelse av privatlivets fred.

– Dette er urovekkende, mener Daniel Schwarz i New York Civil Liberties Union.

Politiet i New York har hittil i år tatt i bruk droner 124 ganger, mot bare fire ganger i hele 2022. Hittil har dronene imidlertid bare vært brukt i forbindelse med nødssituasjoner, som da en stor garasje kollapset eller det kom til opptøyer ved utdeling av gratis gaver til ungdommer.