Online-skolen Treehouse sparker nesten alle ansatte

Sjef Ryan Carson skal ha fortalt ansatte at de ikke har en jobb etter 30. september

CEO Ryan Carson i online-skolen Treehouse skal ha sparket nesten alle ansatte.
CEO Ryan Carson i online-skolen Treehouse skal ha sparket nesten alle ansatte. Vis mer

Den populære kodeskolen Treehouse, som blant annet redaktør Ole Petter Baugerød Stokke lærte å kode fra, skal ha meldt fra til minst 41 ansatte at de ikke har en jobb etter 30. september. Det melder nettavisen Oregon Live.

Selskapet skal visstnok ha tapt penger og brukere siden 2018, men har ikke planer om å stenge helt ned til tross for sparkingen.

Fikk beskjed på Slack

Portland-baserte Treehouse slo seg opp på nett for rundt ti år siden, og ble fort kjent som et ambisiøst lærested for utviklere.

Derfor kommer det nok forbausende på mange at de nå velger å sparke så mange ansatte.

Det skal ha vært via selskapets interne Slack - som Oregon Live har fått tilgang til - at de ansatte fikk beskjed om at deres ansettelser ville ta slutt 30. september uten noen form for sluttpakker.

I følge CEO Ryan Carson skal kun et lite team bli igjen for å kunne fortsette å støtte studenter. Carson selv skal ha flyttet vekk fra Portland til Essex, Connecticut, på andre siden av USA, i august i år.

Liste over sparkede ansatte

Ansatte i Treehouse har i ettertid lagt ut en liste på Twitter over 41 ansatte som ser etter nye jobber.

CEO Ryan Carson skal ikke ha svart på et flertall av forespørseler fra amerikanske nettaviser, det skriver bransjebladet Business Journal.

I en internvideo fra 11. august, som skal ha blitt lekket til nettavisen, forteller Carson de ansatte at omsetingen har sunket 59 prosent fra 2017 til 2021. Antall nye brukere skal ha sunket med 79 prosent fra toppen i 2018.

I samme videoen skal han ha fortalt de ansatte at de lette etter kjøper av selskapet, og at hans egen flytting ikke har noe å si for selskapet.

Det kan se ut som oppkjøpet uteble.