«Økosystemet holder tilbake TypeScript»

TypeScript-tips, ny Tesla Model 3, Silicon Valley og spillhistorie i ukas Lørdagsgodt. 🍬

Kongen av Lørdagsgodt, eller Mattis som andre kaller han, har ferie denne uka.

Men heldigvis har vi andre i redaksjonen sett en hel del på Youtube og TikTok denne uka, for jeg mener - det er ikke det samme som å se på TV, sant?

Håper ikke det.

God helg, og kos deg med ukas Lørdagsgodt! 🤗

⏰ Klinkekule-klokke

Kurt:
Kan man bygge en digital klokke av klinkekuler? Det lurte også Ivan Miranda på, så hvorfor ikke bare sette igang?

Det temmelig imponerende prosjektet involverer ting du neppe har hørt om før – som klinkekuleheiser som får klinkekulene til å bevege seg rundt på et intrikat vis.

Videoen under er del 1 av prosjektet, og klokken ser ut til å bli gigantisk! Jeg gleder meg allerede til fortsettelsen, og er nysgjerrig på hvordan den kommer til å fungere til slutt.

🍔 Silicon Valley

Jørgen:
Noen gang lurt på hvor navnet Silicon Valley kommer fra?

Det er faktisk en journalist som er opphavet til navnet, og området er mye større enn en skulle tro.

💥 GTA 3-koden

Ole Petter:
Jeg blir aldri lei av å se folk se på koden til kjente spill. Denne uka; GTA 3. Sånn mens vi venter på GTA 6, mener jeg.

Gleder meg til kode24s lørdagsgodt-spalte om 30 år, når noen går gjennom kildekoden til retrospillet GTA 6.

🤔 TypeScript

Kurt:
Føler du deg av og til dum når du skal gjøre noe litt avansert i TypeScript? Som for eksempel å type event-handlere og sånt i React for å få IntelliSense overalt?

Jeg gjør i hvert fall det, og heldigvis viser det seg at jeg ikke er alene. James Q. Quick forteller på sin YouTube-kanal at han har vært mye frustrert over TypeScript, spesielt i React – og deler noen gode tips. Og han mener det burde være enklere.

"Økosystemet holder tilbake TypeScript", sier han.

☕ Google-kontor

Jørgen:
Av og til googler jeg etter hvordan andre har det på kontoret.

Og ofte googler jeg meg rett inn på kontorene til Google.

For der er det mye rare greier.

🔋 Tesla Model 3

Ole Petter:
Dette sier jeg uten et fnugg av dokumentasjon, men jeg tror Tesla Model 3 er en bil utviklere liker. I alle fall har to av to kode24-grunnleggere denne bilen i garasjen.

Og da er du kanskje nysgjerrig på den nye utgaven som kom nylig.

Men personlig sier jeg ellers takk - for makan heller, det er mulig jeg begynner å bli gammal, men HVORFOR HAR DE FJERNA SPAKENE MED BLINKLYS OG GIR!?

🔥 Pepper X

Kurt:
Verdens sterkeste chili var inntil nylig Carolina Reaper, men nå har Ed Currie, fyren som dyrket den frem, klart å lage en chili som er tre ganger så sterk.

Chilien kalles Pepper X, og har nylig sikret seg en plass i Guiness rekordbok. Det er visstnok bare to mennesker i verden som har klart å spise hele chilien, Currie selv og dansken som kaller seg Chili Klaus.

Etter å ha spilt inn videoen under fikk Currie magekramper i fire timer: "Jeg lå ved en mur i regnet og ynket meg i smerte i en time", sa Currie til NBC nylig.

👑 Burger King-spill

Ole Petter:
Hørt om Burger King-spilla, som de ga ut gratis en gang på tidlig 2000-tall? Ikke jeg heller.

Men de har en ganske interessant historie, om man er interessert i spillhistorie, og det er jeg - så vær så god, her har du en kjempegøy NoClip-dokumentar.