Norske Equinor Pwn Team vant over 200 konkurrenter i hacke-konkurranse

- Føles veldig godt å endelig vinne, forteller Eirik Nordbø, etter seieren på Defcons CTF.

EPT består hovedsaklig av ansatte i Equinor Cyber Defense Center. I denne konkurransen hadde de med seg noen venner fra det norske CTF-laget bootplug. Fra venstre: Andreas, Anders, Rune, Łukasz, Fredrik, Eirik, Marius, Kristian og Espen. (Thomas er ikke til stede). 📸: Privat
EPT består hovedsaklig av ansatte i Equinor Cyber Defense Center. I denne konkurransen hadde de med seg noen venner fra det norske CTF-laget bootplug. Fra venstre: Andreas, Anders, Rune, Łukasz, Fredrik, Eirik, Marius, Kristian og Espen. (Thomas er ikke til stede). 📸: Privat Vis mer

- Etter en sjetteplass i 2020 og en andreplass i 2021, føles det veldig godt å endelig vinne, sier Eirik Nordbø, medlem i Equinor Pwn Team (EPT) og pentester i Equinor Cyber Defense Center, til kode24.

Sammen med lagkameratene i EPT, vant Nordbø den gjeve Red Team Village Capture the flag-konkurransen (CTF) på Defcon. "Red team" er et samlebegrep for lag som driver offensive cyberoperasjoner - i hovedsak for å teste og forbedre sikkerheten hos bedrifter og organisasjoner.

EPT består hovedsakelig av ansatte i Equinor Cyber Defense Center, men i denne konkurransen hadde de også med seg noen venner fra det norske CTF-laget bootplug.

Over 200 deltakende lag

Red Team Village CTF er en av mange ulike konkurranser på Defcon. Konkurransen innebærer små og store oppgaver innenfor kategorier som "reverse engineering", "forensics", "binary exploitation", programmering og kryptografi.

- Og ikke minst "red teaming", hvor man skal finne og utnytte sårbarheter i et nettverk for å hente ut "hemmelig" informasjon, eller tilegne seg administratortilganger på forskjellige systemer, sier Nordbø.

På årets CTF var det over 200 deltagende lag, og over 10.000 "flag submissions", altså forsøk på å svare på en oppgave.

- Så dette er en av de mest populære konkurransene på Defcon, med flest deltakere, fortsetter Nordbø, som altså slo alle konkurrentene.

Premier for flere hundre tusen

Nordbø sier at årets konkurranse var ekstra gøy, ettersom at hele laget var tilstede på Defcon.

- Det var premier for flere hundre tusen kroner, men det er stort sett i form av dyre kurs og lisenser til diverse programvare, sier han.

- Hendte det at dere mista troen på seier?

- Vi ledet etter dag én, men på formiddagen lørdag lå vi en stund helt nede på fjerdeplass. Da vi hørte den gode stemningen fra nabobordene og de andre lagene, kjente vi på presset, svarer Nordbø.

- Men så løsnet det plutselig på flere oppgaver, og stemningen i rommet snudde.