Nok et nytt rammeverk - NueJS: «Altfor lenge siden sist»

Remix v2, v0.dev, RSC uten rammeverk, NueJS og gratis React-kurs i ukas ForrigeUke.

- Hold your horses alle sammen, det har kommet et nytt frontend-rammeverk! Altfor lenge siden sist, skriver Caroline Odden i ukas ForrigeUke. 📸: Bekk / kode24
- Hold your horses alle sammen, det har kommet et nytt frontend-rammeverk! Altfor lenge siden sist, skriver Caroline Odden i ukas ForrigeUke. 📸: Bekk / kode24 Vis mer

Dette var uken for fine svar på jobben 👩💻, hvor kaffeprosesser endelig ble oppsummert ☕️, og hvor noen får en veldig vanskelig backup jobb 📠.

Remix v2

To år etter første versjon har nå Remix kommet med sin neste store release.

Det jeg liker spesielt godt med denne oppdateringen er at versjon 1 inneholder feature flags som gjør at du kan skru på all funksjonalitet gradvis i appen din om du allerede bruker Remix. Så om du har alle flaggene påskrudd skal det være lekende lett med ingen breaking changes når du oppgraderer til versjon 2.

Denne fine gavepakken inneholder en helt ny CLI opplevelse når du taster inn create-remix, man kan bedre oppdage bygge-mode ved å bruke build.mode, litt bedre polyfill-støtte og mye, mye mer.

Skal du oppgradere til versjon 2 kan du jo ta en titt her for hvordan best gjøre det.

v0.dev

Vercel har gjort det igjen: De har laget et brukergrensesnitt hvor du kan skrive inn en tekst og få React-kode tilbake!

Alt fra en nettside i mørk modus, til cookie banner eller til musikkavspiller skal visst være mulig å skrive inn som en prompt og få et brukbart resultat tilbake! Jeg skriver “skal visst” fordi det er i alpha og man må melde seg på en venteliste for å prøve, noe undertegnede ikke har fått gjort enda 🙃.

Spennende å se om de holder hva de lover!

Det blir sikkert også morsomt å snakke om versjoner av v0 i fremtiden…

RSC uten rammeverk

Er du nysgjerrig på hvordan React Server Components skal fungere uten rammeverk?

Adam Berg fra Twitter/X har laget en tutorial med en live demo for å vise hvordan du kan bruke disse server komponentene uten for mye greier rundt.

Den baserer seg på React folka sin demo, bare i en mindre versjon. Om du er interessert finner du orginalen her.

Nue? Nue!

Hold your horses alle sammen, det har kommet et nytt frontend-rammeverk! Altfor lenge siden sist.

NueJS hevder at de er et kraftfullt alternativ til React, Vue og så videre, og at det skal være utrolig raskt! Du skal visst også kunne skrive mye mindre kode, der hvor de har et eksempel med React med 2 500 linjer kode hvor Nue bare trenger 208 for samme brukergrensesnitt 🤯.

Jeg har ikke fått testet det, men jeg syns det ser interessant ut. Om det kommer til å ta over for React vet jeg ikke, men tiden vil vise.

Åpent hus!

I håp om å få flere folk til å kjøpe kurset sitt (neida) har Josh Comeau gjort noen av oppgavene fra Joy of React-kurset sitt tilgjengelig for alle.

Så om du har tenkt tanken på å kjøpe kurset, eller om du bare vil prøve deg på et par av oppgavene, kan du jo få en prøvesmaking her.

Det var alt for denne gang! Vi sees igjen en annen uke 🙋