Nå vil Meta la deg laste ned mobilapper direkte fra Facebook

- Utviklere fortjener flere måter å enkelt få appene sine til de som vil ha dem, sier Meta-talsmann.

Meta planlegger å la folk i EU laste ned apper direkte gjennom Facebook-reklamer. 📸: AP Photo/Mark Lennihan
Meta planlegger å la folk i EU laste ned apper direkte gjennom Facebook-reklamer. 📸: AP Photo/Mark Lennihan Vis mer

I mars 2024 trer EUs såkalte Digital Markets Act i kraft, noe som antagelig vil tvinge både Google og Apple til å åpne opp for tredjeparts app-butikker på Android og iOS.

melder The Verge at Meta planlegger å la folk i EU laste ned apper direkte fra dem, i første omgang gjennom Facebook-reklamer.

Den nye annonsetypen er planlagt å starte med en liten gruppe Android-apputviklere senere i år.

Lover høyere konvertering

Ifølge The Verge kommer Meta med lovnader til utviklerne som deltar i piloten:

Ved å være "vert" for Android-appene og la Facebook-brukere laste dem ned direkte uten å gå via Play-butikken, vil utviklere se høyere konverteringsrater for sine app-innstallasjonsannonser.

Videre skriver avisa at Meta i utgangspunktet ikke planlegger å ta en andel av inntektene som appen generer. Utviklerne i piloten kan derfor bruke sine egne faktureringssystemer.

"Fortjener det"

- Vi har alltid vært interessert i å hjelpe utviklere med å distribuere appene deres, og nye alternativer vil gi mer konkurranse på dette området. Utviklere fortjener flere måter å enkelt få appene sine til de som vil ha dem, sier en Meta-talsmann til The Verge.

Meta er ikke den eneste som vil ta opp kampen mot mobilgigantene. Tidligere har vi skrevet om at Microsoft står klare med en app-butikk for spill på iPhone og Android, forutsatt at selskapets oppkjøp av Activision Blizzard blir godkjent.