Nå mister Sbanken-kunder Apple Pay. DNB mener Apple «hindrer innovasjon»

Oppkjøpet har fått akkurat den konsekvensen folk frykta.

Tiden der kunder av Sbanken kunne legge bort det fysiske kortet og heller bruke mobilen og Apple Pay til å betale, er over, melder Aftenposten.

Søndag 27. august 2023 er siste dag man kan bruke Sbanken-kortet til å betale med Apple Pay. Etter oppkjøpet av Sbanken varslet DNB at muligheten for mobilbetalingsmetoden ville forsvinne.

"Hindrer innovasjon"

Årsaken er at DNB mener Apple hindrer innovasjon, friheten til å velge og rettferdig konkurranse i betalingsmarkedet når de nekter andre betalingstjenester enn sin egen, tilgang til NFC på Iphone og Apple Watch.

Over 50 prosent av norske mobilbrukere bruker Apples Iphone.

NFC-brikken, såkalt nærfeltskommunikasjon, er det som gjør det mulig å betale kun ved å holde telefonen mot betalingsterminalen.

Aftenposten påpeker at det er mulig å betale med Apple Pay selv om man er Sbanken/DNB-kunde. Det ved hjelp av Curve-bankkortet som kan kobles til alle kort så lenge de er Visa- eller Mastercard-kort.

💡 kode24s anmerkning: Det var DNB som lanserte betalingstjenesten Vipps, i 2015, og banken har lenge håpet at Vipps skal kunne fungere på samme måte, og konkurrere på like vilkår, som Apple Pay på betalingsterminaler.