Nå kan Bard se YouTube-videoer, så du slipper

Kan gi gi deg informasjon om innholdet i videoene.

Bard forstår nå bedre innholdet i YouTube-videoer, og kan for eksempel oppsummere ingrediensene uten at du behøver å se videoen.
Bard forstår nå bedre innholdet i YouTube-videoer, og kan for eksempel oppsummere ingrediensene uten at du behøver å se videoen. Vis mer

Googles AI-chatbot Bard har en stund kunnet analysere innhold i YouTube-videoer, men nå har Google annonsert at dette blir enda bedre.

Ifølge en oppdatering fra Google kan Bard nå forstå innholdet i YouTube-videoer bedre.

Det betyr at du for eksempel kan be Bard om å fortelle deg hvor mange egg du skal bruke i en matoppskrift eller om en fremgangsmåte beskrevet i en gjør-det-selv-video.

Oppsummerer for deg

Funksjonen som lar deg spørre om innhold i YouTube-videoer avhenger av såkalte extensions i Bard. Disse er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk. Det er imidlertid ingen hindring at du bor i Norge, du må bare gå inn på kontoinnstillingene for Google-kontoen din og sette språket til engelsk i stedet for norsk.

Google skriver at de har forbedret YouTube-utvidelsen for at brukere skal kunne ha bedre samtaler med Bard om videoinnholdet.

Her har vi for eksempel spurt om å innholdet i en YouTube-video med oppskrift på sjokoladekjeks:

image: Nå kan Bard se YouTube-videoer, så du slipper

Det ser altså ut til å fungere fint.

Et lite tips: En annen mulighet for å finne innhold i YouTube-videoer, som undertegnede av og til bruker, er å bruke transkriberingsfunksjonen som ligger i YouTube. Da får du opp alt som er sagt i videoen i tekstform, og kan søke i dette innholdet.

Ikke like oversiktlig og fint som om du får Bard til å oppsummere for deg, men det kan jo være et alternativ hvis du ikke vil sette Google-kontoen din til å bruke engelsk språk.

Også ChatGPT skal ha muligheter for å se på Youtube, gjennom plugins, om du er betalende bruker.

Bedre på matte

Det er ikke bare videoer Bard skal ha blitt bedre på.

For et par uker siden annonserte Google også at Bard kan løse matematiske ligninger, og gi deg en trinn-for-trinn-guide til hvordan du løser dem selv. Du kan få hjelp enten ved å skrive inn et spørsmål, eller ved å ta et bilde og laste det opp.

image: Nå kan Bard se YouTube-videoer, så du slipper

Bard kan også visualisere data som du skriver inn i spørsmålene dine, som for eksempel å lage grafer.