Nå blir det lettere å bruke Next.js med Azure: - Finfint!

Rust-bråk, Azure + Next.js og Windis død i ukas ForrigeUke.

Dette var uken for ekstravagante typografer 💅 og å klappe kjæledyrene 🐠— Og 41 101 ting skjedde i frontend-verdenen!

Rusten policy 🦀

Forrige uke dukket det opp et forslag til en trademark policy fra Rust foundation. Det var egentlig noe som skulle på plass allerede da de tok sitt utspring fra Mozilla, men det har avventet litt til Rust foundation har fått de rette folka på plass.

Det ble ikke godt mottatt hos mange. Den nye policyen la føringer for bruken av ordet Rust, noe som legger føringer for repositories, pakker og prosjekter. 😶 Det var heller ikke særlig grasiøst håndtert med diskusjoner og feedback på denne nye policyen som var gjort gjennom et spørreskjema. Open source gjorde det de kan best og forket Rust til et prosjekt som heter Crab i protest.

Siden da har Rust foundation gått på banen og åpnet litt mer rundt prosessen og de ueffene tilbakemeldingene de har fått. Du kan lese posten her.

Azure 💙 NextJs

Forrige uke demoet Azure utvidet støtte for hybride NextJS-apper. De som har forsøkt å ta i bruk en del av kraftpakken i React-rammeverket utenfor Vercel-boksen har garantert møtt på noen vanskeligheter tidligere 🔐.

Nå har kommet Azure på banen med førstehånds-støtte for å kjøre på med hybrid bruk av SSR og API-ruter. Riktignok med forbehold om at det er i preview. Finfint likevel.

Windi legges på hylla 🌬

Windi dukket opp som en slags variant av Tailwind, med fokus på litt bedre ytelse, og et litt utvidet featuresett. I dag har pakken i overkant av 40 000 ukentlige nedlastinger på npm.

er det altså slutt. I senere tid har tailwind hentet inn igjen på ytelsesfronten. Folkene bak Windi har også funnet litt andre ting å holde på med, og har ikke lengre den tiltrengte tiden for å drive med nyutvikling.

Det presiseres likevel at man ikke trenger å kaste det ut vinduet. Det vil fortsatt komme sikkerhetsoppdateringer og nødvendige feilrettinger.

Aaand that’s that! 👋 På gjensyn neste uke!