Mannen bak Football Leaks dømt til seks måneders fengsel

Mannen bak dokumentlekkasjen Football Leaks, portugiseren Rui Pinto, er dømt til seks måneders betinget fengsel.

I 2015 fikk Rui Pinto tak i millioner av dokumenterer som antydet korrupsjon og økonomisk juks i europeisk fotball. Portugiseren la dem ut på nettet under navnet «Football Leaks». 📸: AP Photo/Michel Euler
I 2015 fikk Rui Pinto tak i millioner av dokumenterer som antydet korrupsjon og økonomisk juks i europeisk fotball. Portugiseren la dem ut på nettet under navnet «Football Leaks». 📸: AP Photo/Michel Euler Vis mer

Portugiseren Rui Pinto sto bak den massive dokumentlekkasjen Football Leaks. Nå har han fått en ny fengselsdom for å ha hacket flere ledere i Paris Saint-Germain.

Den ferske dommen ble avsagt av en domstol i Paris onsdag, melder Le Parisien og henviser til nyhetsbyrået AFP.

Hacket PSG

Pinto er dømt til seks måneders betinget fengsel for på ulovlig vis å ha skaffet seg tilgang til epostkontoene til flere høytstående ledere hos fotballgiganten PSG.

Portugiseren vedtok straffen på stedet. Pinto ble også dømt til å betale én euro i erstatning til fotballklubben, som ble en sivil part i saken. I tillegg må han ut med 4000 euro (48.000 kroner) i saksomkostninger.

I september i fjor ble hackeren dømt til fire års betinget fengsel i hjemlandet for rollen han hadde rundt «Football Leaks». Dommen falt etter en langvarig rettsprosess.

Antydet korrupsjon

Straffesaken startet allerede i september 2020.

– Retten håper at beklagelsen (Rui Pinto har gitt i retten) menes alvorlig, og at han fra nå av avstår fra å utføre handlinger som beskrevet her, uttalte domstolen den gangen.

34-åringen ble dømt for forsøk på utpressing og for å ha skaffet seg ulovlig tilgang til data og korrespondanse.

I 2015 fikk Pinto tak i millioner av dokumenterer som antydet korrupsjon og økonomisk juks i europeisk fotball. Portugiseren la dem ut på nettet under navnet «Football Leaks».

Pinto har uttalt at han ser på seg selv som en varsler. Han ønsket å avsløre fotballbransjens sanne vesen.

Korrigering: Det sto tidligere i overskriften at Rui Pinto ble dømt til seks års fengsel. Det riktige er seks måneder.