Leif jobber i Bangkok:
- Folk kommer på jobb i 10-tida

- Og kontoret er bare et par timers kjøretur unna strendene i helgene, forteller Leif Åsmund Mørk.

Bangkok er en perfekt by å bo i siden den fysisk sett ligger plassert midt i Asia, mener Leif Åsmund Mørk. 📸: Privat
Bangkok er en perfekt by å bo i siden den fysisk sett ligger plassert midt i Asia, mener Leif Åsmund Mørk. 📸: Privat Vis mer

Hvorfor bestemte du deg for å flytte til utlandet? 🛫

Jeg flyttet til Thailand for tre år siden. Jeg hadde overhodet ikke tenkt å flytte til utlandet, siden jeg hadde en trygg og god jobb jeg trivdes veldig godt i i Bergen. Men jeg fikk et tilbud om ny stilling i Bangkok, og siden livet er relativt kort, slo jeg til.

Hvorfor valgte du akkurat det landet du er i nå? 🌍

Jeg valgte vel egentlig ikke landet i hele tatt; jeg fikk et tilbud fra et selskap som tilfeldigvis var i Thailand, og jeg valgte jobben mer enn landet. Så jeg kunne nok ganske enkelt havnet i et helt annet land, også.

Bangkok er en perfekt by å bo i, siden den fysisk sett ligger plassert midt i Asia. Det er enkelt å besøke landene rundt og byen er i sentrum av den teknologiske revolusjonen i Asia. Det er heller ikke så ille at man er et par timers kjøretur unna strendene i helgene.

Hvem jobber du for? 💼

Jeg jobber for Seven Peaks Software. Vi er et software agency som leverer et komplett sett av utviklingstjenester både til det Europeiske og Asiatiske markedet. Vi tilbyr et vidt spekter av tjenester som UX/UI, native mobilapper, Webapplikasjoner, Cloudløsninger og QA, for å nevne litt av det vi gjør.

Hva er det du jobber med? 💪

Jeg jobber som VP of Engineering. Mitt hovedfokus er å gjøre mitt beste for at alle som jobber i Engineering skal ha en så god og utviklende arbeidsdag som mulig. Det går mye i å etablere og vedlikeholde utviklingsprosesser, personalhåndtering, coaching, rekruttering og resultatoppfølging. Enkelt sagt hjelpe til så mye jeg kan for at vi skal være litt bedre i morgen enn vi er i dag.

Hvordan skiller arbeidshverdagen der seg fra i Norge?

Først og fremst starter man senere. Her dukker gjerne folk opp i 10-tida, og det er en overgang fra 07-08 i Norge. Vi har over 20 nasjonaliteter på hovedkontoret i Bangkok, så det er en mye mer internasjonal arbeidsplass enn jeg var vant med fra før. Man lærer veldig mye om hvordan folk fra hele verden tenker og oppfører seg.

Ellers er software-industrien i Norge og Thailand veldig likt. Derfor er det smidige tankesettet og daglige utviklingsprosessene rimelig like.

Leif Åsmund Mørk jobber som VP of Engineering i Seven Peaks Software. 📸: Privat
Leif Åsmund Mørk jobber som VP of Engineering i Seven Peaks Software. 📸: Privat Vis mer

Hvordan er lønnen sammenlignet med i Norge? 💰

For tilsvarende stilling i Norge er nok lønnen litt lavere, men kostnadene er også lavere, så jeg vil si at det er vel så god kjøpekraft totalt sett.

Hva savner du fra Norge? 😢

Savner selvfølgelig å enkelt kunne møte venner og familie, som er litt mer tungvint når man er en 13 timers flyreise unna. Ellers har jeg tilpasset meg rimelig godt thailandsk mat, så jeg er ikke en av de som savner kjøttkaker og fredagstacoen.

Hva er de største utfordringene ved å jobbe der du jobber? 🔥

Er jo en utfordring å etablere seg i en helt annen kultur, der samfunnet fungerer på en annen måte. Det er viktig at man flytter med et mindset der man er nysgjerrig og villig til å tilpasse seg, da går ting stort sett bra.

Har du noen tips til andre som vil prøve seg ute i den store verden? 💡

Har du en drøm så gå for det, du har absolutt ingenting å tape. I "verste" fall finner du ut at du trives bedre i Norge, også flytter du hjem igjen og begynner i en av de mange jobbene som kommer til å stå i kø og vente på deg. Man må huske på at man lever bare én gang, så go for it.