Innen året er omme kan du få farevarsler fra staten på mobilen din

Regjeringen vil få på plass et nytt mobilt varslingssystem i løpet av året.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl under pressekonferansen om regjeringens arbeid knyttet til krigen i Ukraina. 📸: Terje Bendiksby / NTB
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl under pressekonferansen om regjeringens arbeid knyttet til krigen i Ukraina. 📸: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

– Regjeringen jobber med å etablere et nytt, mobilt befolkningsvarslingssystem. Det betyr at vi kan sende presise varsler om fare eller annen informasjon til alle i Norge som har en mobiltelefon i løpet av få sekunder, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på en pressekonferanse torsdag.

Hun sier at målet er at systemet skal være på plass i løpet av året.

– Det vil være et stort løft for samfunnssikkerheten.

Verdi på 42 millioner

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skriver i en pressemelding torsdag at det er selskapet Everbridge Norway som skal utvikle systemet. Kontrakten har en samlet verdi på rundt 42 millioner norske kroner. Everbridge leverer nasjonale varslingssystemer i over tjue land.

– Med denne løsningen får vi en betydelig styrking av befolkningsvarslingen i Norge, sier Elisabeth S. Aarsæther, direktør i DSB.

– Vi har fortsatt Sivilforsvarets tyfoner, men den nye mobilvarslingen blir mye mer presis og mottas direkte på alle telefoner i et definert område, sier Aarsæther.