I år er det mange som ikke får julegave av jobben: «Det er tøffe tider»

I år går julegavene i norsk utviklerbransje til dem som trenger det mest.

Selskapene kode24 har snakket med har i år valgt å gi gaver til veldedige organisasjoner. Her ser du Caroline Lunde som er kommunikasjonssjef i Vipps MobilePay, Gaute Magnussen som er partner i Boitano og Øyvind Knoph Askeland som er kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1 SR-Bank. 📸: Vipps/Boitano/Jan Inge Haga
Selskapene kode24 har snakket med har i år valgt å gi gaver til veldedige organisasjoner. Her ser du Caroline Lunde som er kommunikasjonssjef i Vipps MobilePay, Gaute Magnussen som er partner i Boitano og Øyvind Knoph Askeland som er kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1 SR-Bank. 📸: Vipps/Boitano/Jan Inge Haga Vis mer

Hva gir julenissen til utviklere i år? Det er sikkert ett viktig spørsmål for deg her i julestria.

Men som englene sier i juleevangeliet: Frykt ikke!

Vi har nemlig spurt for deg.

Capgemini: Redd Barna

Otto Backer Solberg, kommunikasjonssjef i Capgemini, forteller at selskapet de siste årene har valgt å støtte en veldedig organisasjon som får en pengegave.

- Også i år er Capgemini med og viser at julen faktisk gjør verden litt mykere, snillere – og rausere. Det er bra for både mottakere og miljøet. Redd Barna får gaven fra Capgemini for sitt utrettelige arbeid for å sikre en framtid for alle barn. Det er bra for både mottakere og miljøet, sier Solberg til kode24.

Gaute Magnussen, partner i Boitano, sier at de har valgt å ikke gi julegaver i år.

- Vi tenker at det er tøffe tider både for oss som konsulentselskap og for mange mennesker, så vi velger heller å gi penger til en god sak i år. I år har vi valgt å gi penger til Leger uten grenser, sier Magnussen til kode24.

Otto Backer Solberg er kommunikasjonssjef i Capgemini. 📸: Johnny Syversen.
Otto Backer Solberg er kommunikasjonssjef i Capgemini. 📸: Johnny Syversen. Vis mer

Vipps: Leger uten grenser

Caroline Lunde, kommunikasjonssjef i Vipps MobilePay, forteller at selskapet har bestemt seg for å gi julegavene til de som trenger det mest.

- I år gir vi gaven vår til Leger Uten Grenser. Det er en nøytral nødhjelpsorganisasjon som jobber utrettelig for å redde liv og lindre nød, sier Lunde til kode24.

Hun legger til at de gir en pengegave på 150 000 kroner, noe som tilsvarer omtrent 230 kroner per ansatt. De har 650 ansatte.

- Midlene er øremerket til der Leger uten grenser trenger de aller mest, nemlig i Gaza og regionen som helhet der lidelsene er store. Vi vil også gjerne takke alle frivillige organisasjoner som med sin viktige innsats gjør verden litt mindre vond og urettferdig, sier Lunde.

Sparebank 1: Matsentralen

Øyvind Knoph Askeland, kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1 SR-Bank, sier at de gir bort en felles julegave på vegne av medarbeiderne i konsernet.

- I år har vi gitt 250.000 kroner til Matsentralen Norge, sier Askeland til kode24.

Henriette Høyer i Bouvet sier at spørsmålet er vanskelig å svare på, ettersom de ansatte har mulighet til å velge i ulike gaver eller veldedige formål. I tillegg har regionene ulike valgmuligheter.

- Så har vi også mange ansatte som ikke er utviklere, sier hun og legger til at de derfor ikke ønsker å være med i saken.