Hundre­vis av video­kurs blir gratis, nå som giga-podcast kjøpes opp

Sentry overtar Syntax.fm-podcasten og ansetter Scott Tolinski på fulltid.

Scott Tolinski blir heltidsansatt i Sentry for å jobbe med podcaster og videokurs. 📸: Kurt Lekanger
Scott Tolinski blir heltidsansatt i Sentry for å jobbe med podcaster og videokurs. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

Syntax.fm med Scott Tolinkski og Wes Bos i spissen har lenge vært en av de aller mest populære utviklerpodcastene.

De kjente utviklerprofilene har holdt det gående på egen hånd i snart seks år, men onsdag denne uken ble det kjent at Sentry overtar hele podcasten – og at de ansetter Scott Tolinski for å jobbe fulltid med den.

Wes Bos kommer også fortsatt til å være med, men vil jobbe bare deltid med Syntax-prosjektet.

Nyheten ble kunngjort i episode 600 av Syntax.fm-podcasten, der grunnlegger og teknologisjef i Sentry, David Cramer, var gjest.

Lover at Syntax forblir Syntax

For de som ikke kjenner Sentry, så er dette kort fortalt en løsning som overvåker programvare og nettsider for feil eller dårlig ytelse, og gir utviklere diagnostikk-informasjon de kan bruke til å fikse feilene.

Sentry lover at Syntax-podcasten skal forbli Syntax slik lytterne har blitt vant til, og Scott Tolinski og Wes Bos skal ha full frihet til å lage det innholdet de mener er mest interessant for utviklere.

«Vi skal skape utmerket innhold, ressurser og opplevelser for miljøet.»

– Vårt fokus vil være å bygge en merkevare som vil leve lenge og som du kan stole på, og en som forblir tro mot brukermiljøet. Vi skal skape utmerket innhold, ressurser og opplevelser for miljøet. Selv om Sentry er "velgjøreren", vil Syntax forbli Syntax, sier David Kramer i Sentry.

Podcasten blir nå helt reklamefri, og Tolinski og Cramer lover at det ikke skal være noen reklamekanal for Sentry. I podcast-episode 600 forteller Scott Tolinski at han nå er glad for å slippe å måtte selge annonser – men fra nå av kan bruke all tid på å lage godt innhold for utviklere.

Level Up Tutorials blir gratis

I tillegg til å lage podcaster, har Scott Tolinski også hatt et annet levebrød: Level Up Tutorials – videokurs for utviklere.

Nå blir alle disse kursene gratis, og vil bli en del av de nye Syntax.fm-nettsidene. Tjenesten har inntil nå kostet 225 dollar, rundt 2300 kroner, i året.

Level Up Tutorials inneholder et ganske stort antall kurs innenfor kategorier som JavaScript, React, Svelte, CSS og mye annet. Ifølge dem selv er det snakk om rundt 500 kurs og 1000 videoer, og kursnettstedet har tilsammen circa 350.000 medlemmer.

Med mer ressurser og finansiell backing fra Sentry planlegges det nå en helt ny Syntax.fm-nettside som skal inneholde mye mer enn bare podcastene. Noe av det som diskuteres er blant annet muligheter for mer videoinnhold, artikler, arrangere fysiske konferanser og mye annet.