Nick Clegg var inntil nylig direktør for globale spørsmål i Meta. Selv om han er ferdig i selskapet, er han fortsatt klar til å forsvare dem og andre AI-aktører.
I forbindelse med lanseringa av hans egen nye bok, kommenterte han at kunstnere bør kunne si nei til å bidra til AI-trening, melder Times of London.
Samtidig mener han det er umulig å pålegge teknologiselskapene å spørre om lov før de setter i gang. Det vil kunne drepe bransjen, mener Clegg.
– Slår meg som bortimot umulig
Clegg har en bakgrunn fra britisk politikk, der det pågår en diskusjon om hvor langt opphavsrettsbeskyttelsen skal gå i møte med AI.
Det lå an til at loven skulle pålegge selskapene å varsle kunstnere om bruk til AI-trening, men dette ble avvist av parlamentet, melder The Guardian.
Selv om Clegg anerkjenner at det bør være mulig å avstå fra å bidra til treningen, mener han det ervanskelig å kreve samtykke i forkant.
– Mange sier de vil si ja til AI-trening på deres innhold, hvis de blir spurt først. Det slår meg som bortimot umulig, fordi dette er systemer som trener på enorme datamengder, sier Clegg.
– Jeg skjønner bare ikke hvordan du skal gå fram for å spørre alle om lov først. Jeg kan bare ikke forstå hvordan det skal virke, fortsetter han.
Det er forøvrig verdt å merke seg navnet på boka til Clegg. For som Futurism påpeker, det er en viss ironi i at den heter «How to Save The Internet».

– AI skal ikke brukes til å flå kreative mennesker
Mener det vil drepe bransjen
Clegg kommer også med en kraftig advarsel om hva som kan bli følgene hvis AI-bransjen blir pålagt å innhente samtykke i forkant, på samme måte som andre gjør det.
– Bare så det er sagt: Om dette blir et krav i Storbritannia, og ingen andre steder, så vil du i praksis drepe AI-industrien her, fra en dag til den neste, sier han.
Den observante kode24-leser kjenner nok igjen argumentasjonen. Dette er i praksis det OpenAI og toppsjef Sam Altman hevda tidligere i vår.
Han hevda da at dersom kinesiske utviklere får bruke alt av data, og amerikanske selskaper må forholde seg til opphavsretten, så er AI-kappløpet i praksis over. Ifølge Altman er dette blitt et spørsmål om «rikets sikkerhet».
Den samme argumentasjonen ble også brukt av Jack Dorsey og Elon Musk i vår, til protester fra Grok, som mente det var en dårlig idé.
