Googles Gemini-demo var falsk: – Vi ville inspirere utviklere!

Google innrømmer at den imponerende videoen deres ikke forteller hele sannheten om den nye AI-modellen.

Forrige uke lanserte Google sin nye store språkmodell, kalt Gemini. Språkmodellen vil bli brukt i mange av Googles tjenester, blant annet i Bard – som er Googles konkurrent til OpenAIs ChatGPT.

I ettertid har det vist seg at den mest imponerende videodemonstrasjonen av Gemini i stor grad var fake. Videoen har fått hele 11,4 millioner visninger på YouTube, og skal ifølge beskrivelsen vise hvordan Gemini takler ulik input.

I videoen kan man få inntrykk av at ting skjer i sanntid, og at man kan sitte og snakke med Gemini og få den til å løse alle mulige oppgaver. Men Google har nå i et blogginnlegg innrømmet at man har vist Gemini stillbilder fra videoen, og så gitt modellen prompts som tekst:

– Vi lagde det for å inspirere utviklere, skriver Googles Oriol Vinyals i på X/Twitter.

Fireship: – Stol aldri på den magiske glødende boksen

Hvordan klarte Gemini tilsynelatende å følge med på en video av hendene til noen som spiller stein, saks og papir – og forstå at det var nettopp dette spillet den så?

I videoen kan det se ut som at Gemini bare svarer "Jeg vet hva du gjør! Du spiller stein, saks og papir!" bare ut fra å ha sett videoen – og uten at noen spør Gemini om noe.

I virkeligheten har Google tatt stillbilder fra videoen av hendene som former henholdsvis stein, saks og papir, og også gitt Gemini et hint: "Det er et spill".

– Stol aldri på noe som kommer ut av den magiske glødende boksen, sier Jeff "Fireship" Delaney i en YouTube-video.

Sjekk hva Fireship synes om Googles demo her: