Github Unwrapped: Lag en stilig video av kodeåret ditt!

Med Github Unwrapped får du oppsummert kodeåret ditt i en video med morsom statistikk og stilige animasjoner.

GitHub Unwrapped bruker Remotion-biblioteket til å lage en video programmatisk ved hjelp av React. 📸: Remotion/GitHub Unwrapped
GitHub Unwrapped bruker Remotion-biblioteket til å lage en video programmatisk ved hjelp av React. 📸: Remotion/GitHub Unwrapped Vis mer

2023 er snart slutt, og det er tid for kavalkader, oppsummeringer og sosiale medier-feeder fulle av "Spotify Wrapped" og alt mulig annet rart.

Nå har det kommet en tjeneste som lar deg lage en video av kodeåret ditt ved å sjekke GitHub-profilen din: GitHub Unwrapped.

Videoen oppsummerer blant annet hvilke språk du koder mest i, hvor mye kode du har pushet i løpet av året, når du var mest produktiv, og så videre.

Slik ser min ut GitHub Unwrapped-video ut:

Verktøy for å lage videoer programmatisk

GitHub Unwrapped er ikke en offisiell tjeneste fra GitHub, men er laget av selskapet Remotion i samarbeid med designbyrået For One Red.

Remotion er et ganske interessant verktøy som gjør det mulig å bruke React til å lage animasjonsvideoer gjennom kode. Du kan for eksempel hente data fra et API og så rendre ulike ting i videoen avhengig av hva som kommer fra API-et.

Som standard lager GitHub Unwrapped en video basert på alle de offentlige repoene dine, men du kan også logge deg inn med GitHub for å inkludere private repoer.

Gjør du det, bør du være obs på at de faktisk krever skrivetilgang til repoet ditt – som de forklarer med at det er tekniske årsaker til GitHub krever det for å gi dem tilgang til alle detaljene.

De lover dyrt og hellig å ikke skrive til repoet, og beholder ikke aksesstokenet etter at statistikken er hentet ut. Du må selv velge om du stoler på dem eller ikke – jeg valgte å gjøre det, men gikk inn på GitHub-kontoen min og tilbakekalte tilgangen etter at videoen var laget.

Selskapet har lagt ut kildekoden til GitHub Unwrapped på GitHub, hvis du er nysgjerrig på hvordan det hele virker.