GitHub-nyhet slaktes: - Ikke alt trenger å bli som Twitter

Flere bruker er fortvilte over at GitHub har kombinert "For you" og "Following"-strømmene.

- Vi er her for å få arbeidet gjort, ikke engasjere oss i hva algoritmen din tror vi liker, skriver en GitHub-bruker om strømm-endringene.📸: Skjermdump
- Vi er her for å få arbeidet gjort, ikke engasjere oss i hva algoritmen din tror vi liker, skriver en GitHub-bruker om strømm-endringene.📸: Skjermdump Vis mer

Forrige uke kombinerte GitHub "Following" og "For You"-strømmene.

Ifølge The Register gjorde dette flere brukere "rasende" og mange har krevd en reversering av endringene.

- Hvis dette ikke endres slik at jeg kan unngå å se hver handling fra repoer jeg har stjernet, kommer jeg enten til å slutte å bruke dette helt, eller så kommer jeg til å fjerne alle stjernene mine. Uansett blir verdien ødelagt, skriver GitHub-brukeren Danieloheard.

Kritiserer GitHub

Før endringene kunne du i "Following"-strømmen se aktiviteten til folka du følger og aktiviteter du følger med på. "For You"-strømmen viste derimot aktiviteter og anbefalinger fra GitHub-nettverket ditt, basert på GitHubs egen algoritme og atferdsdata, forklarer The Register.

Nå krever altså flere GitHub-brukere å få tilbake igjen de gamle strømmene. Ifølge nettavisen er en av de mer "høflige" tilbakemeldingene skrevet av Bram Borggreve, som er grunnlegger av BeeSoft Labs.

Han ber GitHub om å lytte til tilbakemeldingene fra brukerne om å beholde den kronologiske tidslinjen.

- Ikke alt trenger å bli som Twitter, Facebook eller Instagram. Vi er her for å få arbeidet gjort, ikke engasjere oss i hva algoritmen din tror vi liker.

Ville lette byrden på serverne

Ifølge The Register svarte GitHub på kritikken på tirsdag. Selskapet sa at noe av den kritiserte oppførselen skyldtes en feil som nå har blitt fiksa. Samtidig gikk selskapet enda hardere inn for å kombinere "Following" og "For you"-strømmene.

Nettavisen skriver at GitHub hevder at bakgrunnen for å kombinere de to strømmene, var å lette byrden på serverne.

- Da vi lanserte den nyeste versjonen av strømmen din 6. september 2023, gjorde vi endringer i den underliggende teknologien til strømmen for å forbedre den generelle plattformytelsen. Som et resultat fjernet vi funksjonaliteten for "push-hendelser for repositorier en bruker abonnerer på", skriver GitHub i et blogginnlegg.