Giganten Tietoevry skal kutte - 100 stillinger kan forsvinne i Norge

- Utviklere vil ikke være en del av prosessen, forteller Evi Seljevoll i Tietoevry Tech Services Norway.

I 2019 ble TietoEVRY notert på Oslo Børs med en bjelleseremoni. CEO Kimmo Alkio ringte med bjella. Selskapet er en sammenslåing av norske Evry og finske Tieto. 📸: Berg-Rusten, Ole / NTB
I 2019 ble TietoEVRY notert på Oslo Børs med en bjelleseremoni. CEO Kimmo Alkio ringte med bjella. Selskapet er en sammenslåing av norske Evry og finske Tieto. 📸: Berg-Rusten, Ole / NTB Vis mer

Tietoevry har med virkning fra 1. april 2023 fusjonert Tietoevry Transform og Tietoevry Connect og etablert virksomheten Tietoevry Tech Services med over 8000 ansatte globalt.

Nå varsler selskapet at de vil kutte antall ansatte her.

- Tietoevry Tech Services har satt i gang medarbeiderprosesser som kan føre til en potensiell reduksjon av maksimalt 500 roller globalt, skriver Tietoevry i en pressemelding, og fortsetter med å ramse opp hvor disse kuttene kan komme:

Blant annet 120 i Finland, 120 i Sverige - og 100 i Norge.

- Utviklere vil ikke være en del av prosessen, forteller Evi Seljevoll, "managing partner" i Tietoevry Tech Services Norway, til kode24.

Vil være ferdig med kutt i 2023

I pressemeldingen forteller Tietoevry at kuttene gradvis vil bli utført i løpet av 2023, med "fokus på andre og tredje kvartal".

- Ved å iverksette tiltakene som ble kunngjort i dag, er vi i stand til å fokusere investeringene våre på områder som kommer våre kunder til gode og posisjonere Tietoevry Tech Services for å vinne i markedet, uttaler Satu Kiiskinen, direktør i Tietoevry Tech Services, i pressemeldingen.

I svaret kode24 har fått fra Seljevoll står det at selskapet søker i størst mulig grad å la kuttene skje i form av naturlig avgang og reduksjon i bruken av innleide konsulenter.

Videre vil Tietoevry bistå berørte medarbeidere med blant annet bruk av sluttpakker og karriereveiledning.

Møter vanskelige beslutninger

Kiiskinen nevner markedspotensial og effektivitet som bakenforliggende årsaker til kuttene.

- Denne fasen kommer også med potensielle vanskelige beslutninger angående noen av våre medarbeidere, og vi er forpliktet til å sikre at vi vil behandle disse tilfellene med respekt, sier han i pressemeldingen.

Effektiviseringstiltakene gjøres for å "styrke konkurranseevnen i markedet".

- Disse tiltakene inkluderer et tydelig fokus på skalerbare nestegenerasjonstjenester, inkludert fortsatt fokus på multiskyløsninger og et forenklet kundesentrert driftsoppsett, sier Seljevoll til kode24.