– Første gang på mange år det skjer noe virkelig innovativt i nettlesere

Arcs Act II skal la deg slippe å google og scrolle gjennom rotete nettsider for å finne det du leter etter.

Grunderne i Arc vil at du skal bruke nettet på helt nye måter, med AI. Spørsmålet er hva blant annet media synes om at innholdet deres brukes på denne måten. 📸: Arc
Grunderne i Arc vil at du skal bruke nettet på helt nye måter, med AI. Spørsmålet er hva blant annet media synes om at innholdet deres brukes på denne måten. 📸: Arc Vis mer

For noen dager siden lanserte The Browser Company sin Arc Search, en ny og temmelig annerledes AI-drevet nettleser for iOS. I vår lyntest kalte vi den imponerende.

Torsdag kveld fulgte selskapet opp med det de kaller Act II av desktop-versjonen av Arc-nettleseren.

Mitt førsteinntrykk, etter å ha sett lanseringsvideoen, er at dette må være første gang på mange år at det skjer noe virkelig innovativt i nettleserverdenen.

YouTube-kanalen til Techmeme Ride Home-podcasten går så langt som å si at dette er en av de mest interessante startupene de dekker.

Surfer og søker for deg

Det var i hovedsak tre nye funksjoner som ble lansert:

  • Instant links: Noen ganger vet du akkurat hva du vil ha, og trenger ikke en haug med søkeresultater. Med instant links kan spør du Arcs AI-bot om å gi deg ett eller annet ("videoen av månelandingen", for eksempel). Så får du den med én gang, uten å gå omveien om Google-søk. Det blir kanskje også mulig å be om for eksempel "fem tester av Samsung Galaxy S24", og så vil Arc åpne fem faner med de mest relevante testene for deg – valgt ut av AI.
  • Arc Explore: Dette er desktopversjonen av "Browse for me"-funksjonen i iOS-appen Arc Search. Den bruker AI til å lese gjennom nettsider for deg, finne det mest relevante innholdet, og så lage en oppsummering for deg. – Du slipper å scrolle gjennom "SEO-stuffede spam-sider", sa The Browser Company-sjefen Josh Miller. Spørsmålet er hva seriøse nettsider, som kode24, synes om at de ikke lenger får vise deg annonsene de lever av.
  • Live Folders: En automatisk oppdatert strøm av data fra hvor du vil, for eksempel kan innhold om et tema du er interessert i automatisk dukke opp i mapper i sidestolpen med alle fanene dine i Arc.

Se hvordan det fungerer

Instant links er tilgjengelig nå, mens Arc Explore ligger litt lenger frem i tid. Live Folder kommer 15. februar.

Sjekk hva Techmeme Ride Home mener om nyhetene: