Endelig får du bruk for trigonometri - nå støttes det i CSS

HTML-taggene details og summary, sinus i CSS, nykommeren Civet og bedre tabeller i ukas ForrigeUke.

Dette var uken vi begynte det nye året med å bruke timesvis på å lage en paginator i Framer, hvor vi ble satt på plass av Clippy, og CSS ble brukt til å lage skyskraperkunst. Og 1000 ting skjedde i frontend-verdenen!

Enklere FAQs med <details>

I forrige uke postet Kyle Shook et tips som kommer godt med om man skal lage en oversikt over ofte stilte spørsmål.

Ved å bruke <details> og <summary> kan man enkelt liste spørsmål som kan utvides for å vise tilhørende svar.

Trigonometriske funksjoner i CSS 🎉

Trigonometriske funksjoner i CSS begynner sakte, men sikkert, å støttes av de mest populære nettleserne. Safari har støttet trigonometriske funksjoner i CSS en liten stund, og i forrige uke introduserte også Firefox sin støtte for dette.

Som Jhey Tompkins tipset om på Twitter kommer slike funksjoner godt med i animasjoner, og han har vedlagt et eksempel hvor bildeposisjonene bestemmes gjennom en sinusfunksjon.

Mer informasjon om hvordan man kan bruke trigonometriske funksjoner i CSS har Stephanie Stimac skrevet om i sitt blogginnlegg.

Civet — CoffeScript for TypeScript

Har du noen gang ønsket at syntaksen for TypeScript skulle vært mer lik som Python? 🐍

Frykt ikke! Forrige uke ble Civet lansert, et verktøy som gjør nettopp dette mulig.

Om man faktisk trenger et slikt verktøy er jo en annen sak, og kommentarfeltet i denne tråden er rimelig samstemte om at det kanskje er best å la være å ta dette verktøyet i bruk.

Lettleselige tabeller med tall

Man vil aldri bli ferdig utlært i CSS, og i forrige uke kom Lee Robinson ut med et ganske så snasent tips som kanskje kan tette nok et kunnskapshull hos mange.

Ved å bruke font-variant-numeric: tabular-nums; kan tabeller som inneholder tall bli litt mer lettleselige ved å gi tallene like størrelser.

Kombinerer man dette med å sentrere tekst i bokser med fastsatt bredde oppnår man et resultat som muligens kan være enklere å lese? Verdt å sjekke ut!

Det var alt for denne uken! Vi sees 🧑💻