Endelig er dagen her: kode24 har fått søkefelt!

- Vi har gjort et dypdykk i alt fra GraphQL til WebAssembly, sier kode24s sjefsutvikler Jørgen Jacobsen.

- Søket er for øvrig implementert i Vanilla JavaScript, med en node-backend og Elasticsearch, forteller Jørgen Jacobsen. 📸: Privat
- Søket er for øvrig implementert i Vanilla JavaScript, med en node-backend og Elasticsearch, forteller Jørgen Jacobsen. 📸: Privat Vis mer

Endelig har vi fått på plass et søk på kode24. En av de mest etterspurte features fra lesere og redaksjonen.

- Jeg håper dere bruker søket, finner nyttige ting, og deler dem videre med kollegaer, sier Jørgen Jacobsen, kode24s eminente utvikler og produkteier.

- Vanvittig rikt arkiv

Jørgen forteller at kode24 hadde et søk før i tida, men det var et "Custom Search" fra Google. En hackete løsning Google tilbyr, som tegner ut en kjip iframe-saus med adSense-annonser over resultatet ditt.

- Denne måtte jeg rett og slett fjerne til slutt, og derfor har vi vært foruten søk en stund. Men det har vært åpenbart at vi trenger et nytt søk, for arkivet vårt er vanvittig rikt, sier han.

Er implementert i Vanilla

Jørgen kan fortelle at vi har skrevet om mye mer enn det som kommer fram på forsida.

- Vi har gjort et dypdykk i alt fra GraphQL til WebAssembly. Søket er for øvrig implementert i Vanilla JavaScript, med en node-backend og Elasticsearch. Jeg synes det er passe kjapt, men kan sikkert forbedres, sier Jørgen og legger til:

- Og skulle du ha en bug du ønsker å rapportere er det en egen tråd i klubben for søket.