Dominika (25) tok SheCodes-kurs i vinter. Nå har hun fast jobb

- Dominika har en annerledes og veldig spennende profil, sier Enabler-sjefen i Fredrikstad.

Den 25 år gamle frontend-utvikleren Dominika Kazmierczak starter i Enabler.
Den 25 år gamle frontend-utvikleren Dominika Kazmierczak starter i Enabler. Vis mer

Selskapet Enabler er en rykende fersk teknologistartup i Fredrikstad, som skal kombinere konsulentvirksomhet og egen produktsatsing.

Nå har de gjort sin første ansettelse, av en utvikler med sin første utviklerjobb:

Den 25 år gamle frontend-utvikleren Dominika Kazmierczak.

"Annerledes og spennende"

Da Enabler-teamet traff henne i februar, hadde hun allerede et jobbtilbud, og de ferske gründerne måtte derfor regne og tenke kjapt på om de hadde mulighet til å ta henne inn i teamet.

- Dominika har en annerledes og veldig spennende profil. Vi trodde ikke vi kom til å ansette noen uten lang utviklererfaring så tidlig i oppstarten, men det ble umulig å la være da vi ble kjent med Dominika, forteller daglig leder Tina Skagen i en inn/ut-melding til kode24.

Kazmierczak er fra Polen, men har bodd i Norge i tre år, og stillingen i Enabler er hennes første som utvikler. Hun har en bachelor i matematikk og kryptologi, men programmering er hun selvlært på.

Vet ikke hva de skal lage

- Jeg startet med kurs på SheCodes i vinter, fordi programmering virket spennende. Teknologi er en veldig dynamisk industri og det er mange muligheter for å utvikle seg, forteller Kazmierczak.

Hun tror det blir spennende å være en del av et teknologiselskap som skal skape nye løsninger fra bunn.

- Vi skal jobbe hardt for ikke å bremse skapertrangen og eventyrlysten i Dominika og resten av teamet. Heller tvert om bygge oppunder den, sier Skagen.

- Vi har ikke landet på hva vi skal utvikle av eget produkt enda, men det er helt sikkert at vi trenger noen til å bygge tidlige prototyper og utvikle MVP-er for oss, og i det arbeidet blir Dominika viktig.