- De fleste utviklere har trolig skrevet sine siste linjer kode for IE11

Microsoft dropper IE11, Parcel 2 i ny beta, Google-kurs i CSS og litt inspirasjon.

📸: Unsplash
📸: Unsplash Vis mer

Dette var uken for knust glass i ESC 😬, en innpåsliten linselus 🐟 og mange satelitter 📡

Og 1 886 ting skjedde i frontend-verdenen!

Microsoft dropper IE11

I forrige kunne vi melde at Vue droppet IE11, og denne uken kunne Microsoft melde at de slutter å støtte Internet Explorer på Windows 10. Datoen er satt til 15. juni 2022.

Dette betyr jo at det ikke lenger vil være noen tungtveiende grunner til å støtte IE i nye og eksisterende prosjekter, og de aller fleste utviklere har dermed sannsynligvis skrevet sine siste linjer med spesiallaget kode for denne nettleseren 🎉

Men man skal gi det til Microsoft; de er relativt snille med konsumentene sine. De har bygd inn en såkalt “IE-mode” i Microsoft Edge, som skal dekke behovet for alle utdaterte systemer som kun kjører i Internet Explorer rundt omkring. Dette sier de de skal støtte til minst 2029.

Så hvis du sitter på et slikt system, så ville jeg ikke holdt pusten.

Parcel 2 Beta 3

Hvis du er blant de som helst ikke vil bruke tiden din på å skrive konfigurasjonsfiler for bundling av dine JavaScript-filer, så kan Parcel være et alternativ.

Nå har de kommet med nyheter i form av en ny beta til Parcel v2.

På papiret ser jo dette svært så lovende ut, og det blir spennende om dette betyr at vi nærmer oss en endelig release. Det begynner tross alt å bli en stund siden Parcel 2 sin første alfaversjon dukket opp i september 2019.

«Dette er en helhjertet anbefaling fra undertegnede, og mitt nye go-to oppslagsverk i CSS.»

Lær CSS

Google har publisert en perle av et kurs i CSS! Her kan man lese om alt fra fundamentet med boksmodellen i CSS, til mer avanserte konsepter som funksjoner og animasjoner.

Hvert kapittel inneholder detaljerte og gode beskrivelser, med en tilhørende podcast-episode, slik at man får en solid og interessant innføring både i teori og praksis.

Dette er en helhjertet anbefaling fra undertegnede, og mitt nye go-to oppslagsverk i CSS. Kanskje dette er kandidaten som kan ta over w3schools sin topplassering når man søker etter CSS i en søkemotor...

Inspirasjon

Det var ikke mengder med nyheter å melde denne uka, men hva passer bedre da enn et par artige små prosjekter undertegnede har kommet over i løpet av uka:

  • Doom Captcha
    Hvis du, sånn som meg, er litt lei av å velge ut trafikklys og busser fra bilder for å verifisere at du er en ekte person, så håper jeg dette vil få deg til å smile.
  • Windows XP tabs
    Savner du XP? Vel, kanskje ikke. Men her har noen laget browsertillegg for Chrome og Firefox for å gi XP-”look-and-feel” i nettleseren. Selv sitter jeg og prøver å trykke ut et strikkemønster-fra-bilde program.. Kulhetsfaktoren er ikke helt på samme nivå, med andre ord.

Det var alt jeg hadde på lager denne uka! 😊 Tusen takk for at du leste gjennom, også sees vi i neste 👋