Danmark, Finland og Sør-Korea best på offentlige tjenester - Norge ute av topplista

Vi hevder oss ikke på FN-rangeringen av digitale tjenester.

Myndighetene i Danmark, Finland og Sør-Korea har i øyeblikket den beste digitale infrastrukturen for innbyggerne sine, ifølge en ny FN-rapport. Her: Danmarks statsminister Mette Frederiksen. 📸: Ritzau Scanpix/Emil Helms/via Reuters.
Myndighetene i Danmark, Finland og Sør-Korea har i øyeblikket den beste digitale infrastrukturen for innbyggerne sine, ifølge en ny FN-rapport. Her: Danmarks statsminister Mette Frederiksen. 📸: Ritzau Scanpix/Emil Helms/via Reuters. Vis mer

Myndighetene i Danmark, Finland og Sør-Korea har i øyeblikket den beste digitale infrastrukturen for innbyggerne sine, ifølge en ny FN-rapport.

Rapporten ble laget ved å sammenligne offentlige digitale tjenester blant de 193 medlemslandene i FN.

Det dreier seg om områder som digitale utdanningstjenester, offentlige søknadsportaler for trygde- og sosialytelser, og digitale selvangivelser.

Norge er ute

Bak de tre topplandene finner man New Zealand, Sverige, Island, Australia, Estland, Nederland, USA, Storbritannia, Singapore, Emiratene, Japan og Malta, ifølge rapporten.

Rapporten forteller at Norge har falt ut av topplista i år.

Alt i alt viser rapportens funn at de digitale tjenestene er blitt langt bedre. Noen land har imidlertid et stykke igjen å gå.