Anders er Python-sjef i København: - Perfekt "work-life balance"

- Merker det er litt mer vingaver og fredagsbar her, forteller norske Anders Bogsnes i danske Nordea.

Anders Bogsnes er selvlært utvikler og har tatt lederutdanning i Japan. Nå er han sjef for et Python-team i København. 📸: Privat
Anders Bogsnes er selvlært utvikler og har tatt lederutdanning i Japan. Nå er han sjef for et Python-team i København. 📸: Privat Vis mer

Hvorfor bestemte du deg for å flytte til utlandet? 🛫

Jeg har alltid hatt en interesse for å reise, og bodde utenlands som barn, så det var et naturlig valg. Konen min er fra Italia og har bakgrunn som russisk tolk, og jeg har en bakgrunn innenfor japansk språk og kultur, så det lå litt i kortene.

Hvorfor valgte du akkurat det landet du er i nå? 🌍

Etter å ha prøvd oss på USA og Japan syntes vi at København var den perfekte blandingen av storbyliv og "work-life balance". Det er offentlig transport overalt, 30 minutter til flyplassen, og du kan sykle til jobb - i tillegg til det skandinaviske velferdssystemet.

Hvem jobber du for? 💼

Jeg jobber for Nordea Asset Management.

Hva er det du jobber med? 💪

Jeg er ansvarlig for et "Python enablement team". Vi bidrar med ekspertbistand til interne teams som velger Python til sine løsninger. Så en slags intern konsulent.

Hvordan skiller arbeidshverdagen der seg fra i Norge?

Norge og Danmark er nok ikke så veldig langt fra hverandre når det gjelder arbeidskultur. Men jeg merker at det er litt mer vingaver og fredagsbar enn da jeg jobbet i Norge, og heller ikke like så mange som drar fra jobb klokka 14 for å dra til hytta. Men jevnt over det samme.

Hvordan er lønnen sammenlignet med i Norge? 💰

Jeg tenker det er mye det samme, men skattetrykket er noe høyere i Danmark.

«En norsk lønn kan vare lenge i noen land, så spar opp til noen måneder og ta deg tid til å bli kjent med det landet du gjerne vil bosette deg i»

Hva savner du fra Norge? 😢

Bortsett fra komle, lefser og pinnekjøtt? Kunne vært greit å ha litt kortere vei til fjells. Men jeg vil ikke ha bil, så jeg vet ikke om jeg ville brukt det uansett.

Hva er de største utfordringene ved å jobbe der du jobber? 🔥

Språket er alltid en utfordring for nordmenn, men jeg har etter hvert blitt ganske dreven. Det er likevel lett å snuble over småfeil i både uttale og det skriftlige

Har du noen tips til andre som vil prøve seg ute i den store verden? 💡

Just do it. Det verste som kan skje er at du blir nødt til å dra hjem til Norge, og det er ikke den verste backup-planen. En norsk lønn kan vare lenge i noen land, så spar opp til noen måneder, og ta deg tid til å bli kjent med det landet du gjerne vil bosette deg i. Enda bedre hvis du kan jobbe remote!